Antena 3 CNN Politică Cristian Preda: Emil Boc lucrează în favoarea PSD. Vrea să ne ducă pe Lună cu bicicleta

Cristian Preda: Emil Boc lucrează în favoarea PSD. Vrea să ne ducă pe Lună cu bicicleta

Cristian Preda: Emil Boc lucrează în favoarea PSD. Vrea să ne ducă pe Lună cu bicicleta
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Aug 2010   •   11:39

Premierul vrea să ne ducă pe Lună cu bicicleta, dar noi trebuie să-i spunem că e nevoie de un alt vehicul. Prim-ministrul este arogant, iar Opoziţia, iresponsabilă. Aceste declaraţii, dure, au fost făcute la RFI de euro-parlamentarul PDL Cristian Preda. În opinia democrat-liberalului, prin felul în care guvernează ţara, premierul Boc lucrează pentru PSD.

"E grav că Emil Boc lucrează în favoarea PSD, pentru că efectul guvernării lui Boc este reluarea unei anumite tendinţe în opinie, pe care o aveam la începutul anilor 2000 şi anume plasarea PSD-ului într-o poziţie de partid dominant pe scenă. Ştie toată lumea care au fost efectele: 2000-2004, o guvernare în care Năstase dicta. Efectul în plan economic al guvernării Boc este o diminuare a economiei mai severă decât ne anunţa chiar Emil Boc, iar în plan politic este o creştere a lui Adrian Năstase. Deci în loc să crească economia şi să nu avem un PSD care ne întoarce în 2000-2004, avem o scădere a economiei şi o creştere a PSD-ului", a declarat Cristian Preda. 

"Problema e că Emil Boc pare să vrea să ne convingă de faptul că poate ajunge cu o bicicletă pe Lună şi noi va trebui să-i spunem că trebuie un alt instrument, un alt vehicul, pentru a ajunge la obiectivul pe care ni-l asumăm cu toţii şi anume ieşirea României din criză", a mai spus Preda, în interviul acordat RFI.

Europarlamentarul a lăsat de înţeles că îl consideră arogant pe Boc. Totodată, el a arătat că Opoziţia dă dovadă de iresponsabilitate atunci când cere alegeri anticipate.

"Acolo (n.r. în ţările afectate de criză) nu avem această aroganţă a celui care guvernează, a celui care dirijează Guvernul şi această iresponsabilitate a Opoziţiei, pentru că Opoziţia, în loc să ceară negocieri şi în loc să ceară o construcţie a unor soluţii cât mai consensuale şi cât mai apropiate de raţionalitate economică şi cât mai susţinute de public, Opoziţia cere alegeri anticipate. Crin Antonescu am văzut că ieri cerea repetarea alegerilor de anul trecut. E ridicol! Trebuie responsabilitate din partea tuturor. Faptul că Opoziţia nu e serioasă şi că vrea mai degrabă să ridiculizeze ce se întâmplă, decât să participe la o construcţie, asta nu ne dă dreptul să vedem că şi în tabăra noastră există această precaritate a mijloacelor. Repet, Boc lasă impresia oamenilor că vrea sa ne ducă pe Lună cu bicicleta. Nu se poate!", a mai spus Preda.

Cu o zi în urmă, Cristian Preda a propus ca în PDL să se organizeze alegeri preliminare, care să desemneze viitorii candidaţi, inclusiv cel pentru preşedinte. În urma declaraţiei, conducerea partidului l-a chemat pentru a da explicaţii.

Antena3.ro


×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close