Antena 3 CNN Politică Cristian Preda îi cere lui Băsescu să facă publică scrisoarea către Ponta şi Antonescu

Cristian Preda îi cere lui Băsescu să facă publică scrisoarea către Ponta şi Antonescu

Cristian Preda îi cere lui Băsescu să facă publică scrisoarea către Ponta şi Antonescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Feb 2013   •   11:26

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine, pe blog, că ar fi bine ca preşedintele Traian Băsescu să facă publică scrisoarea către premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, pe tema numirii procurorilor.

Potrivit lui Preda, cea mai bună cale de a tăia legătura creată la Haga şi în alte câteva capitale între MCV şi Schengen este de a face ceva serios în primul domeniu.

"Ar fi bine ca T. Băsescu să facă publică scrisoarea la care a făcut referire V. Ponta", scrie Preda pe blog.

Sâmbătă, liderul PNL Crin Antonescu a declarat că preşedintele Traian Băsescu le-a scris lui, ca preşedinte al Senatului, şi premierului Victor Ponta legat de numirea procurorului general şi a şefului DNA şi a arătat că nici el, nici prim-ministrul nu au atribuţii în această privinţă.

"Astăzi (sâmbătă - n.r.), preşedintele ţării, domnul Băsescu, îi scrie din nou lui Victor Ponta, primului-ministru, îmi scrie mie, ca preşedinte al Senatului, punându-ne în vedere că dacă nu punem mai repede procurorii, cei doi procurori, procurorul general şi şeful DNA, o să fim vinovaţi de neintrarea în Schengen, ignorând complet faptul că nu numai eu ca preşedinte al Senatului, dar chiar şi primul-ministru nu avem niciun fel de atribuţie în această privinţă. Mecanismul este foarte bine cunoscut: ministrul Justiţiei propune, CSM avizează" a spus Antonescu, la Antena 3.

Traian Băsescu le-a trimis lui Victor Ponta şi Crin Antonescu o scrisoare în care îi avertizează că dacă nu vor numi procurorii la DNA şi la Parchet, vor fi vinovaţi de amânarea intrării în Schengen. Crin Antonescu spune că numirea procurorilor nu face parte din atribuţiile sale, ca şef al Senatului, şi nici din cele ale premierului Ponta. Antonescu a mai precizat că a primit scrisoarea de la Traian Băsescu chiar în timpul congresului PNL.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, ea precizând duminică, alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Adrian Papahagi, că moţiunea pe care o depun împreună se numeşte "Reformiştii".











×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close