Antena 3 CNN Politică Cristian Preda, iritat că este bănuit că a cedat în faţa baronilor PDL sau că ar vrea funcţii

Cristian Preda, iritat că este bănuit că a cedat în faţa baronilor PDL sau că ar vrea funcţii

Cristian Preda, iritat că este bănuit că a cedat în faţa baronilor PDL sau că ar vrea funcţii
Sursa foto: Cristian Preda
09 Feb 2010   •   10:43

Eurodeputatul PDL Cristian Preda se arată nemulţumit că gestul său de a nu mai publica propriile propuneri de modificare a statutului partidului au fost interpretate ca un abandon sau ca un semn de cedare la presiunea "baronilor". Preda susţine că decizia sa a ţinut doar seamă de respectarea "unui mod de lucru" stabilit în partid.
"M-a întristat felul în care a fost receptată decizia de a nu face public documentul de lucru, alcătuit împreună cu M. Macovei, pentru revizuirea statului PDL. Nu e vorba nici despre abandon, cum au zis unii, nici despre vreo presiune din partea baronilor PDL, cum au zis alţii, ci pur şi simplu despre respectarea unui mod de lucru. Nici una dintre propunerile altor colegi nu a fost înfăţişată în afara PDL, aşa că nu am vrut să folosim presiunea publică de care ne-am putea servi eu şi M.Macovei ca să obţinem un avantaj în faţa celorlalţi. E vorba de fair play. Îl mai preţuieşte cineva?", scrie Preda pe blogul său.

Eurodeputatul critică şi declaraţia colegului Valeriu Stoica, care a pus intervenţiile publice ale europralamentarului pe seama intanţiei sale de a obţine o funcţie la viitorul congres PDL. "M-a nedumerit declaraţia lui Valeriu Stoica, aşa cum a fost ea consemnată de România liberă, şi anume că aş fi intervenit în ultimele săptămâni public pentru că aş dori o funcţie în PDL. Ca şi cum, dacă aş dori aşa ceva, nu aş putea spune clar şi direct! Nu îl recunosc pe V. Stoica în această declaraţie. Am împărtăşit cu el atât cele mai multe din judecăţile asupra fenomenului politic din ultimul deceniu, cât şi principiile unei politici cu adevărat liberale. Dacă mă voi decide să candidez pentru vreo funcţie, V. Stoica va fi unul dintre primii pe care îi voi consulta, întrucât ţin foarte mult la opinia lui", afirmă Cristian Preda.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cristian preda statut
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close