Antena 3 CNN Politică Cristian Preda merge în şedinţa conducerii PDL pentru a-şi vărsa năduful. Monica Macovei, aliat

Cristian Preda merge în şedinţa conducerii PDL pentru a-şi vărsa năduful. Monica Macovei, aliat

Cristian Preda merge în şedinţa conducerii PDL pentru a-şi vărsa năduful. Monica Macovei, aliat
Sursa foto: Cristian Preda
25 Ian 2010   •   10:25

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda va participa astăzi la şedinţa conducerii PDL, pentru a da explicaţii despre criticile formulate în ultime vreme la adresa practicilor de promovare a unor oameni cu bani în partid pe care le-a calificat ca o tendinţă de oligarhizare. La şedinţa BPN va participa şi un alt europaralemnatar, Monica Macovei , care pare a împărtăşi opiniile colegului ei mai tânăr.
"Luni 25 ianuarie, în cadrul BPN, voi prezenta împreună cu Monica Macovei câteva propuneri de modernizare a Partidului Democrat Liberal", mai scrie europarlamentarul PDL într-o postare pe blogul personal.
Prezenţa lui Preda la şedinţa conducerii PDL reprezintă o consecinţă a conflictului generat la începtul lunii ianuarie, când acesta a exprimat o serie de critici la adresa partidului folosindu-se de blogul său.
Totul a pornit de la opoziţia sa faţă de candidatura lui Honorius Prigoană la alegerile din 17 ianuarie în colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor. El a cerut modernizarea PDL, susţinând că "voturile nu se strâng precum profitul unei firme, iar partidul trebuie să asume o libertate de opinie considerabilă", atenţionând că "un partid nu e modern dacă vorbeşte pe o voce".Eurodeputatul a acuzat formaţiunea din care face parte că e pe cale să fie dominată de oligarhie, recomandându-le liderilor să mai circule cu tramvaiul pentru a nu se rupe de electorat.
Secretarul general al PDL, Vasile Blaga a reacţionat invitându-l pe Preda să îşi spună punctul de vedere în Biroul Permanent Naţional. Preşedintele Emil Boc l-a caracterizat drept ?neexperimentat politic?, Radu Berceanu, Elena Udrea şi Ioan Oltean i-au cerut lui Preda să-şi facă auzite păsurile în interiorul partidului şi nu pe blog.
Preda a răspuns atunci, tot pe blog, precizând că acceptă invitaţia de a merge în BPN pentru a-şi exprima opiniile.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close