Antena 3 CNN Politică Cristian Preda: Nu am fost niciodată pe placul "greilor" din PDL

Cristian Preda: Nu am fost niciodată pe placul "greilor" din PDL

Cristian Preda: Nu am fost niciodată pe placul "greilor" din PDL
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Oct 2011   •   12:27

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, luni la RFI, că este conştient că nu a fost iubit niciodată de "greii" partidului, care nu stiu să atragă oameni şi idei noi. Astfel, politicianul a calificat formaţiunea ca fiind una cu "o serioasă problemă de sănătate"

Democrat-liberalul a explicat, în cadrul aceleiaşi intervenţii, că între membrii consideraţi a fi "reformatorii partidului" şi vechea gardă "fesenistă" (adepţii Frontului Salvării Naţionale) există o "prăpastie" care împiedică dezvoltarea formaţiunii.

"E un lucru cunoscut că nu am fost niciodată pe placul celor numiţi greii partidului, pentru că erau feseniştii de la începutul anilor '90. Ăştia nu ne-au iubit niciodată! Nici eu n-am iubit FSN-ul, vă spun sincer şi n-am intrat în PDL pentru rădăcinile sale feseniste, am intrat în PDL, crezând că e un partid al viitorului. Feseniştii de vârstă înaintată, ca să zic aşa, mă rog, unii dintre ei sunt tineri, dar au rămas fesenişti, ei nu ne-au iubit niciodată"

De asemenea, Cristian Preda a vorbit despre mişcările din interiorul partidului, explicând că "lipseşte o viziune politică clară" şi că formaţiunea devine din ce în ce mai fragilă, mai ales în contextul alegerilor.

"La Convenţia din luna mai s-a găsit un echilibru care se dovedeşte acum a fi foarte fragil, pentru că ne aşteaptă o campanie electorală şi (...) nimeni nu înţelege care este direcţia. Lipseşte o viziune politică clară"

"Reacţiile lui Cezar Preda sunt cele ale unui organism bolnav"

Europarlamentarul a vorbit, în continuare, despre reacţiile violente ale unor membri PDL, care reacţionează nervos la noile idei propuse, punându-i la punct pe iniţiatorii lor.

"Vedeţi că de fiecare dată când unele dintre aceste convingeri sau angajamente sunt exprimate public, s-a întâmplat de pildă săptămâna trecută la Hilton, la întâlnirea consacrată noii şcoli a dreptei, ori partidul e absent ori partidul reacţionează nervos, punându-ne la punct"

"Am văzut şi o declaraţie a lui Cezar Preda, care nu găseşte altceva mai bun de făcut atunci când dă peste idei noi decât să spună "plecaţi cu ele de aici!". Asta este o reacţie de organism bolnav! O organizaţie care nu ştie să atragă idei noi şi pe această cale să atragă oameni noi are o serioasă problemă de sănătate!"

Întrebat dacă s-a gândit vreodată să demisioneze din PDL, Cristian Preda a răspuns: "La un moment dat, probabil că dacă lucrurile continuă aşa, vom spune: "Ajunge!". Întrebat când, el a răspuns râzând: "Dacă am şti?".

×
Subiecte în articol: cristian preda pdl cezar preda
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close