Antena 3 Politică Cristian Preda: PDL are nevoie de oameni de consens, necruţători cu USL

Cristian Preda: PDL are nevoie de oameni de consens, necruţători cu USL

de G.S.    |    16 Feb 2013   •   13:44
Cristian Preda: PDL are nevoie de oameni de consens, necruţători cu USL
Sursa foto: Foto: Agerpres

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine, pe blog, că la vârful PDL este nevoie de "oameni de consens", care să aibă credibilitate şi care să producă viitor.
   
"Sunt foarte preocupat de ceea ce se întâmplă în ultimele zile în PDL. În preajma Convenţiei, e firesc ca disputele să se înteţească şi e de aşteptat ca - uneori, poate chiar foarte des - să apară şi derapaje. Asta e cultura locului: multă pasiune şi convingeri puţine", scrie Preda pe blogul său.
   
El arată că este nevoie însă şi de propuneri care să aducă substanţă dialogului dintre diversele tabere.
   
"Altfel, se ajunge la polemică suburbană, la invective, la gesturi necugetate, unele ireparabile", continuă Preda.
   
Eurodeputatul precizează că va încerca să propună în următoarele zile câteva observaţii care să poată aduce un plus, nu un minus în dreptul PDL.
   
"Prima remarcă pe care vreau s-o fac e legată de profilul uman de care cred că ar fi nevoie în acest moment la vârful PDL. Altfel spus: ce lideri ar trebui căutaţi?", adaugă Preda.
   
În opinia sa, trei ar fi trăsăturile importante ale viitorului lider al PDL. "În primul rând, cred că e nevoie de oameni de consens, care - altfel spus - să poată ralia militanţii şi membrii. Sunt urgente acum o inventariere şi apoi o sinteză a resurselor de care dispune PDL. Va câştiga cine va ralia, nu cine va dezbina. Pe scurt, aştept liderul care să spună 'vin să vă împac, nu să vă exclud", precizează Preda.
   
Cristian Preda apreciază că este nevoie apoi de "oameni care să producă viitor", cum a spus Sever Voinescu, nu care să-şi dispute interpretarea trecutului recent.
   
"Iar acest viitor e legat de opoziţia faţă de USL. Oameni de consens pentru interiorul PDL, liderii de care avem nevoie ar trebui să fie necruţători cu USL. Ar fi un dezastru să fie invers: adică necruţători cu colegii şi făcând cu ochiul Guvernului", consideră Cristian Preda.
   
În opinia sa, în profilul liderilor de care are nevoie PDL n-ar trebui pierdut din vedere şi credibilitatea, care este "o chestiune de autoritate publică a cuvântului".
   
"Prioritară nu e, cum se spune deseori, comunicarea, ci în?elegerea. Fiindcă o comunicare fără înţelegere prealabilă e ignorată. Pare foarte abstract, dar e ceva foarte simplu. În momentul acesta e nevoie de lideri care să poată impune idei în spa?iul public. Nu trebuie să căutăm certăre?i care te fac să schimbi canalul de îndată ce-i vezi, deşi sunt din tabăra ta, ci bărbaţi şi femei care să poată concepe în mod autonom şi transmite în chip inteligibil interpretări ale situa?iei politice şi soluţii alternatvie la cele ale USL", arată Preda.
   
"Capabil de compromis în interior, angajat într-o critică fără menajamente a puterii şi credibil, fiindcă gândeşte şi e inteligibil: nu sunt singurele calităţi ale unor lideri veritabili, dar n-aş vota pe cineva care să nu le aibă pe acestea trei", mai menţionează europarlamentarul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close