Antena 3 Politică Cristian Preda: PNL şi PDL ar putea face împreună o majoritate coerentă

Cristian Preda: PNL şi PDL ar putea face împreună o majoritate coerentă

18 Iul 2010   •   12:17
Cristian Preda: PNL şi PDL ar putea face împreună o majoritate coerentă

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmă, într-o postare pe blog, că PNL şi PDL ar putea forma împreună o majoritate coerentă, apreciind însă că liderul liberal Crin Antonescu greşete din vanitate şi amnezie când spune că nu va guverna cu nici o fracţiune a FSN, informează Mediafax.

"Atunci când spune că nu va guverna cu nicio fracţiune a FSN, Crin Antonescu comite două erori. Prima e născută din păcatul vanităţii: şeful PNL lasă să se înţeleagă că PNL ar putea face o majoritate monocoloră sau că vreun partid ar mai tolera o guvernare ultra-minoritară precum în 2007-2008. Ce iluzie! A doua eroare e născută din amnezie: dl Antonescu uită că PNL are în pântec fosta Alianţă pentru România, un fragment desprins din PDSR, adică din aripa conservatoare a fostului FSN. ApR a intrat în PNL în 2001, după ce ratase proba alegerilor parlamentare din anul precedent", scrie Preda pe blog.

El remarcă faptul că "amestecul de vanitate şi amnezie nu se manifestă, de altfel, doar atunci când e vorba despre soluţii de guvernare, ci a devenit o parte a stilului politic penelist".
"E păcat că lucrurile stau aşa. Acest partid ar putea face împreună cu PDL o majoritate coerentă", conchide europarlamentarul democrat-liberal.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, întrebat cum comentează poziţia PSD care doreşte să ajungă la guvernare dar fără PNL, că şi liberalii vor să guverneze "fără tot felul de succesori ai FSN", menţionând că social-democraţii sunt la fel de iresponsabili ca şi Guvernul, pentru că nu doresc să dea o alternativă împreună cu formaţiunea liberală.

Preda şi Antonescu au mai avut în cursul acestei săptămâni schimburi de replici, după ce liderul PNL a afirmat că este de acord cu suspendarea preşedintelui Băsescu oricând aceasta este necesară. Declaraţia sa a fost interpretată de Cristian Preda drept o confirmare a intenţiei PNL de a veni la guvernare.
"Am văzut interpretări din zona PDL, mai odihnită, mai îndepărtată, mai puţin confruntată cu ceea ce produce în România guvernarea acestui partid, anume că PNL sau eu personal am dori foarte tare să intrăm la guvernare", a replicat Crin Antonescu, adăugând că e consecvent şi că PNL nu face guvern cu PDL.

Foto: INTACT Images

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close