Antena 3 CNN Politică Cristian Preda propune alegeri preliminare în PDL, care să desemneze viitorii candidaţi, inclusiv pentru prezidenţiale

Cristian Preda propune alegeri preliminare în PDL, care să desemneze viitorii candidaţi, inclusiv pentru prezidenţiale

Cristian Preda propune alegeri preliminare în PDL, care să desemneze viitorii candidaţi, inclusiv pentru prezidenţiale
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Aug 2010   •   18:21

Cristian Preda vine din nou cu propuneri care creează nemulţumire în partid. Eurodeputatul propune ca în PDL să se organizeze alegeri preliminare, care să desemneze viitorii candidaţi, inclusiv cel pentru preşedinte. Conducerea partidului l-a chemat pe Preda luni pentru a da explicaţii.

Într-o nouă postare pe blogul personal, Cristian Preda anunţă că susţine, alături de Sever Voinescu, organizarea de alegeri primare în PDL. Competiţiile interne ar urma să desemneze candidaţii pentru toate tipurile de alegeri, inclusiv cele prezidenţiale, explică eurodeputatul.

"În perspectiva viitoarelor bătălii electorale, soluţia alegerilor primare e una dintre cele mai curajoase. (...) Simpatizanţii vor să decidă cine reprezintă partidul cu care se identifică în bătălia cu celelalte forţe politice. Cetăţenii controlează partidul, nu invers", notează Preda.

Conducerea democrat-liberală consideră fără rost propunerea lui Preda de vreme ce în PDL s-au mai organizat competiţii interne.

Cristian Preda a fost chemat mâine la partid pentru a da explicaţii cu privire la propunerile sale.

Antena 3

×
Subiecte în articol: cristian preda propunere alegeri candidati
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close