Antena 3 CNN Politică Cristian Preda: PSD e o soluţie de guvernare utilă, dar nu loială

Cristian Preda: PSD e o soluţie de guvernare utilă, dar nu loială

Cristian Preda: PSD e o soluţie de guvernare utilă, dar nu loială
Sursa foto: cristi preda
15 Apr 2009   •   03:52

Consilierul prezidenţial Cristian Preda, candidat PD-L la alegerile europarlamentare, a afirmat că PSD nu se comportă ca un aliat loial la guvernare şi că trebuie pus la punct în urma rezultatului alegerilor din iunie.

"Obiectivul politic ferm este ca PD-L să fie pe locul întâi, să facă din PSD un adversar care să fie pus la punct. Mie mi se pare că PSD e un partid care, din 2007 încoace, este marele profitor al momentului", a declarat Preda la o întâlnire cu cetăţenii sectorului 3, organizată de PD-L.

Preda şi-a argumentat ideea prin faptul că în 2007 PSD i-a convins pe liberali să guverneze fără PD, iar după alegerile din 2008 a convins PD-L că social-democraţii sunt o soluţie de guvernare loială. "Ei sunt o soluţie de guvernare utilă, dar nu cred că sunt o soluţie de guvernare loială. Mi se pare inacceptabil ca în condiţiile guvernării de astăzi, cu criză economică, PSD să încerce să creeze un factor de instabilitate politică. Cred că alegătorii trebuie puşi în faţa aceste opţiuni: votează un partener care nu este loial în perioadă de criză sau votează pe cei care îşi asumă criza", a mai declarat Cristian Preda.

Preda a adăugat că regretă despărţirea de preşedintele Băsescu în cazul în care va fi ales ca europarlamentar. "Preşedintele este un om exigent, foarte politicos, cu opinii ferme pe care le susţine clar. Până şi cei care îl detestă, cărora le tremură chipul de ură, l-au aplaudat după discursul de astăzi din Parlament", a afirmat Preda referindu-se la mesajul preşedintelui privind situaţia din Republica Moldova.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cristian preda consilier prezidential
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close