Antena 3 CNN Politică Cristian Preda s-a potolit: Nu mai publică propunerile de modificare a statutului PDL

Cristian Preda s-a potolit: Nu mai publică propunerile de modificare a statutului PDL

Cristian Preda s-a potolit: Nu mai publică propunerile de modificare a statutului PDL
Sursa foto: Cristian Preda
08 Feb 2010   •   12:10

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda a anunţat luni, pe blogul personal, că atât el cât şi colega sa, Monica Macovei, au decis să renunţe la publicarea propriilor propuneri de modificare la Statutul partidului, pe motiv că nici un alt democrat-liberal nu a procedat în acest mod.

?Întrucât ceilalţi colegi din PD-L care s-au exprimat în privinţa statutului nu au dat publicităţii documentele alcătuite şi nu au făcut declaraţii publice, am convenit cu Monica Macovei să nu facem nici noi public textul nostru?, explică Preda.

El arghumentează că nu ar fi corect să procedeze altfel, cu atât mai mult cu cât discuţia din comisia de statut a avansat în mai multe chestiuni. În schimb, criticile europarlamentarului lovesc din nou în PNL pe care îl acuză că ?a falsificat dreapta în numele unei revendicări mitologice de la tradiţia precomunistă?.

?Să nu uităm că PNL şi-a consolidat impostura postdecembristă distrugând PNŢCD, care dăduse mai multe figuri respectabile, adică oneste, inclusiv în privinţa relaţiei cu un trecut care nu era înfăţişat ca unul perfect. Ideea că Patriciu şi Orban au moştenit paşoptismul îmi dă frisoane? mai scrie Preda.

Europarlamentarul susţine că dreapta trebuie să fie construită astfel încât ?să respecte omul şi să fie o dreaptă a egalităţii?.

?Dacă nu ne vom înrădăcina acţiunea într-o asemenea viziune, nu vom putea defini niciun proiect politic major, indiferent că este vorba despre o nouă Constituţie, despre un sistem de educaţie, despre modul de vot, despre amenajarea relaţiei dintre legislativ şi executiv, despre cultură sau agricultură, sau pur şi simplu despre ceea ce vrem să oferim celorlalţi europeni?, conchide Preda.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cristian preda statut propuneri modificare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close