Antena 3 CNN Politică Cristian Preda: Un compromis între Băsescu şi Ponta, în privinţa reprezentării la Consiliu, este greu de obţinut

Cristian Preda: Un compromis între Băsescu şi Ponta, în privinţa reprezentării la Consiliu, este greu de obţinut

Cristian Preda: Un compromis între Băsescu şi Ponta, în privinţa reprezentării la Consiliu, este greu de obţinut
Sursa foto: Foto: Antena 3
27 Iun 2012   •   11:31

Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră, referindu-se la reprezentarea României la Consiliul European, că ideal ar fi fost un compromis între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta şi atrage atenţia că un astfel de conflict ameninţă stabilitatea regimului.
   
''Ar fi bine să facem toţi un mic pas înapoi, pentru ca regimul să nu se clatine prea tare.  Ideal ar fi fost sa existe un compromis între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta pe tema reprezentării României la Consiliul European din 28-29 iunie, de la Bruxelles. Mie mi-ar fi plăcut să existe un compromis, pentru că e vorba de reprezentarea ţării, Constituţia spune că preşedintele reprezintă statul. Dacă preşedintele decidea să-l delege pe Victor Ponta şi dacă un asemenea aranjament ar fi fost posibil, cred că toată lumea ar fi fost mulţumită. Numai că mă tem, conflictul a ieşit din formatul sau instituţional şi tinde să devină o confruntare de umori“, a declarat miercuri, la RFI, europarlamentarul PDL.
   
Preda spune că obţinerea unui compromis în privinţa reprezentării României la Consiliul European e greu de atins.
   
„Mi-e greu să cred (că mai poate ajunge la un compromis), pentru că s-a ajuns la ceva foarte grav, la sesizarea privind un conflict de natură constituţională între preşedinte şi prim-ministru. Aşa ceva a mai existat în trecut, între Călin Popescu-Tăriceanu şi preşedinte. Atunci, Călin Popescu-Tăriceanu a fost cel care a declanşat operaţiunile, el a făcut sesizarea, vă reamintesc, era vorba de numirea unor miniştri şi de dreptul preşedintelui de a interveni. Iată că pentru a doua oară în istoria noastră recentă, un asemenea conflict de natură constituţională se deschide şi, evident, Curtea e cea care tranşează, pentru că şi numele o spune, nu Parlamentul în acest caz poate să dea un verdict. E ceva grav, e ceva care ameninţă stabilitatea regimului şi de asta cred că ar fi bine ca pentru o clipa să ne gândim la ansamblu şi cred că toţi actorii politici ar fi bine să ia în seamă asta, să facem un mic pas înapoi, pentru ca regimul să nu se clatine prea tare“, a punctat Cristian Preda.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close