Antena 3 CNN Politică Cristian Preda: Un scor bun al PDL reprezintă cea mai bună platformă pentru preşedintele Băsescu

Cristian Preda: Un scor bun al PDL reprezintă cea mai bună platformă pentru preşedintele Băsescu

Cristian Preda: Un scor bun al PDL reprezintă cea mai bună platformă pentru preşedintele Băsescu
Sursa foto: cristi preda
07 Mai 2009   •   04:19

Consilierul prezidenţial Cristian Preda, candidat al PDL la europarlamentare, a apreciat că un scor cât mai bun al PDL va reprezenta un avantaj pentru şeful statului la alegerile prezidenţiale şi a apreciat că adversarii politici şi-au pus pe liste oameni nepotriviţi.

Cristian Preda şi Traian Ungureanu, candidaţi ai PDL la alegerile pentru Parlamentul European, împreună cu deputatul Sever Voinescu au participat, miercuri, la o întâlnire electorală organizată de democrat-liberalii din sectorul 4, ocazie cu care au lansat o serie de critici la adresa oponenţilor din alegeri. Tonul a fost dat de Sever Voinescu. "Noi nu trimitem oameni care se duc acolo să se califice la locul de muncă pentru că au pierdut alegerile parlamentare, şi mă refer aici la modul în care PNL şi-a alcătuit lista", a spus Voinescu. El a spus ulterior:"trăim într-un context politic în care bunul simţ este ultragiat zi de zi. Uitaţi-vă cum se comportă Călin Popescu-Tăriceanu şi Mircea Geaonă".

Ideea a fost reluată de Cristian Preda care a contestat modul în care cele PNL şi PSD şi-au întocmit listele pentru PE. "Norica Nicolai a fost recompensată pentru că a pierdut alegerile de acasă cu şefia listei la europarlamentare, iar la Bruxelles va trebui să descopere cartea din postura de profesor", a spus Preda. Celui care deschide lista PSD, Adrian Severin, i s-a reproşat faptul că l-a acuzat pe preşedintele Băsescu că ar fi rău deoarece este de origine tătară, dar şi faptul că, într-un clasament al activităţii europarlamentarilor români elaborat de Severin, s-ar fi plasat singur pe locul întâi, cu punctajul maxim.

Preda s-a referit şi la comentariile făcute privind scăderea în sondaje a preşedintelui Băsescu în vederea scrutinului prezidenţial de la toamnă. "Crin Antonescu şi Mircea Geoană nu au împreună scorul pe care îl are preşedintele. Un scor bun al PDL la europarlamentare reprezintă cea mai bună platformă pentru preşedinte", a spus Preda.

Traian Ungureanu i-a acuzat pe liberali pentru politicile economice promovate anterior, dar a spus că situaţia României în vremuri de criză este mai bună decât a altor ţări din Europa de Est. "PNL, care ştia odată ce este capitalismul, s-a hotărât să-l îngroape acum", le-a spus Ungureanu pedeliştilor prezenţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close