Antena 3 CNN Politică Cristian Preda: Votul moţiunii de cenzură, victorie a lui Băsescu, nu a premierului Boc

Cristian Preda: Votul moţiunii de cenzură, victorie a lui Băsescu, nu a premierului Boc

Cristian Preda: Votul moţiunii de cenzură, victorie a lui Băsescu, nu a premierului Boc
Sursa foto: Intact images
16 Iun 2010   •   12:19

Votul de la moţiunea de cenzură este "o victorie a lui Traian Băsescu, nu şi a lui Emil Boc" susţine europarlamentarul PDL, Cristian Preda pe blogul său. El şi-a exprimat totodată şi reproşul că unii din colegii din PDL, precum Teo Trandafir, au făcut un calcul eronat şi au votat pentru moţiunea de cenzură.

"S-a înşelat cine şi-a închipuit că Guvernul ar putea să cadă în contextul în care nu există nicio alternativă articulată la planul de austeritate, nicio formulă credibilă de coaliţie, care să înlocuiască înţelegerea actuală dintre PDL şi UDMR. Regret că unii dintre colegii din PDL au făcut şi ei un calcul eronat. Mă gândesc, în primul rând, la Teo Trandafir, pe care atât eu, cât şi Romeo Raicu am susţinut-o în campania din colegiul 19", scrie Preda, pe blogul personal.

El mai afirmă totodată că votul de marţi din Parlament este o victorie a lui Traian Băsescu, nu şi a lui Emil Boc.

"De ce? Pur şi simplu pentru că guvernul a avut mai puţine voturi în favoarea sa decât împotrivă. Guvernul nu a căzut, dar s-ar fi putut spune că a câştigat doar dacă ar fi adunat mai multe voturi Ťproť decât Ťcontrať", explică el.

În schimb, preşedintele Traian Băsescu a câştigat "susţinerea acordului cu FMI - din care şi-a făcut o cauză?, acord ?care nu a putut fi împiedicat de voinţa parlamentară", se explică Preda.

"După ce regimul a înclinat spre parlamentarizare, acum se îndreaptă spre prezidenţializare", conchide Preda.

Moţiunea de cenzură "Opriţi genocidul social!", iniţiată de PSD, a fost respinsă, marţi, în Parlament, fiind întrunite 228 de voturi "pentru" faţă de 236 necesare. De asemenea, au fost înregistrate 197 de voturi "împotriva" moţiunii, iar trei voturi au fost anulate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: motiune Boc
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close