Antena 3 CNN Politică Cristian Tudor Popescu, mesaj devastator pentru Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

Cristian Tudor Popescu, mesaj devastator pentru Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

Cristian Tudor Popescu, mesaj devastator pentru Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis
21 Noi 2019   •   14:23

Gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu comentează în termeni duri cele două dezbateri paralele ale candidaților la președinție, într-un text pe Republica.

"Eu am rămas cu două întrebări, în urma răspunsului dnei Dăncilă: câți copii a nenorocit cu meditațiile ei gratuite la matematică, dacă sunt reale, și prin ce metode a obținut diploma cu care se laudă.

Și o concluzie geometrică: cercul dnei Dăncilă este o elipsă: 0 (zero)

Dl Iohannis a procedat altfel la aceeași întrebare. Mai întâi, jurnalistul care a adus-o în discuție a comis un act complet în afara eticii meseriei și de un servilism rușinos: a spus că, în întâlnirea paralelă, V. Dăncilă a fost întrebată formula ariei cercului și că a răspuns „raza la pătrat”. A folosit astfel o greșeală a contracandidatei care nu era de față, prin voința lui Iohannis, pentru a-i ridica la fileu președintelui. La zâmbetul ultralarg al Kaiserului Klaus, căci așa s-a comportat actualul președinte cu invitații săi speciali, ca un împărat al republicii, i-a suflat timid, zâmbăreț, aproape șoptit, „dacă vreți să răspundeți…”. 

Kaiserul a zâmbit și mai larg, fără să emită vreun sunet.

C-adicătelea, e sub demnitatea mea de profesor de fizică să răspund la o așa simplă întrebare. Bine, domnule președinte, i-aș fi spus. Dacă asta e prea de tot elementar, atunci spuneți-ne, vă rog, formula de calcul a ariei sferei.

Nu știu dacă știa. Dar ce nu știe cu siguranță Kaiserul Klaus e că, de cele mai multe ori, aroganța ascunde ignoranța", scrie CTP, pe Republica.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close