Antena 3 CNN Politică Cristian Tudor Popescu: Ruptura USL nu foloseşte nimănui. Băsescu nici nu câştigă, nici nu pierde

Cristian Tudor Popescu: Ruptura USL nu foloseşte nimănui. Băsescu nici nu câştigă, nici nu pierde

Cristian Tudor Popescu: Ruptura USL nu foloseşte nimănui. Băsescu nici nu câştigă, nici nu pierde
de M.T.    |    25 Feb 2014   •   23:01

Ruptura USL nu foloseşte nimănui, iar preşedintele Traian Băsescu nici nu câştigă, nici nu pierde în urma evenimentelor din ultimele zile, consideră jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Ruptura USL nu foloseşte nimănui. Ea se petrece nu sub semnul maximizării profitului, ci sub semnul minimizării pierderilor. Tot ce s-a întâmplat ieri şi astăzi sunt nişte mutări de manual”, a spus jurnalistul, într-o intervenţie telefonică la emisiunea "Subiectiv" de la Antena 3.

„Ce se va întâmpla în continuare? Evident, domnul Ponta are socotelile făcute în legătură cu planul B, cum să îşi asigure o majoritate parlamentară. O are, şi fără UDMR, dar probabil că va obţine şi colaborarea UDMR-ului şi, cu această majoritate, va merge în continuare în acest an electoral”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

Cu toate acestea, nu este exclusă o răsturnare de situaţie în funcţie de rezultatele de la europarlamentare: „Până la alegerile europarlamentare, lucrurile vor sta într-o atitudine de ostilitate, de război electoral practic între USD şi PNL. Se vor confrunta la scenă deschisă, vor fi atacuri, în special din partea PNL, care are nevoie să capitalizeze ca opoziţie, şi, în funcţie de rezultatul procentual al alegerilor, vom avea evoluţiile de după, care sunt deschise”.

„S-ar putea renegocia o alianţă, pentru că Victor Ponta, în ciuda aparenţelor, nu se află într-o situaţie confortabilă. Are o majoritate foarte fragilă şi va avea presiuni şi mai mari decât până acum din partea propriilor membri de partid să candideze la preşedinţie, lucru care nu-i convine deloc. Domnul Ponta nu vrea să rişte, el are o poziţie de putere, de premier, pe care el vrea să şi-o păstreze până în 2016”, a explicat jurnalistul.

În ceea ce-l priveşte pe preşedintele Traian Băsescu, Cristian Tudor Popescu este de părere că acesta „nici nu câştigă, nici nu pierde” în urma ruperii USL.

×
Subiecte în articol: Subiectiv USL Victor Ponta Crin Antonescu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close