Antena 3 CNN Politică Cristoiu: Ludovic Orban ar trebui să-și dea demisia din funcția de președinte PNL

Cristoiu: Ludovic Orban ar trebui să-și dea demisia din funcția de președinte PNL

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, luni seară, la Antena 3, decizia lui Ludovic Orban de a depune mandatul de premier. Potrivit acestuia, Orban ar trebui să demisioneze din funcția de președinte al PNL, după rezultatul dezastruos înregistrat de liberali la parlamentare.

Cristoiu: Ludovic Orban ar trebui să-și dea demisia din funcția de președinte PNL
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
de Dan Gabor    |    07 Dec 2020   •   20:00

"Este ceva unic în istoria României acest gest. A existat o singură dată, când domnul Petre Roman și-a depus mandatul la venirea minerilor. (...) Depunerea mandatului nu înseamnă demisie. Înseamnă și posibilitatea ca președintele să ți-l reînnoiască. Noi am avut ieri alegeri generale. La aceste alegeri un partid, PNL, a avut un scor castrofal. Domnul Orban trebuie să-și dea demisia din funcția de președinte al partidului, nu de premier, că doar nu s-a angajat Guvernul în această bătălie electorală.

Domnul Orban putea să-și anunțe demisia când a fost un scandal sau din cauză că plicurile nu au ajuns. Este ceva inimaginabil. Admițând că Ludovic Orban își anunță demisia că nu va mai fi desemnat, e o prostie. Știți foarte bine că premierul în exercițiu rămâne în continuare până depune jurământul noul premier, admițând că nu-l desemnează pe el. Dacă Klaus Iohannis a pus asta la cale e o nouă iresponsabilitate", a spus Ion Cristoiu, în emisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu și Sabina Iosub.

Ludovic Orban a anunțat, luni, că a decis să își depună mandatul de premier.

„Am luat decizia astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia are un obiectiv foarte precis- odată exprimată decizia cetățenilor trebuie demarate negocierile pentru un nou guvern”, spune Ludovic Orban.

Liderul PNL a adpugat că România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința românilor care-și doresc modernizarea și dezvoltarea României.

„Decizia mea vreau să arate un lucru foarte clar- nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern foarmat din formațiunile politice de centru-dreapta, care susțin cu claritate orientarea euroatlantică a României și care vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România la dispoziție și să fructifice oportunitățile pentru a putea să crească calitatea vieții pentru fiecare dintre cetățenii români”, a spus Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close