Antena 3 CNN Politică Cristoiu, previziune-șoc despre Marcel Ciolacu. Ar putea urma dezastrul pentru liderul PSD

Cristoiu, previziune-șoc despre Marcel Ciolacu. Ar putea urma dezastrul pentru liderul PSD

Ion Cristoiu nu dă nicio şansă grupării Codrin Ştefănescu - Eugen Teodorovici împotriva actualului președintel interimar Marcel Ciolacu la alegerile care vor avea loc nu peste mult timp în cadrul congresului partidului.

Cristoiu, previziune-șoc despre Marcel Ciolacu. Ar putea urma dezastrul pentru liderul PSD
de Gabriel Dano    |    23 Iun 2020   •   20:15

Marcel Ciolacu a anunţat duminică declanşarea în 2-3 săptămâni a procedurilor interne care vor conduce la alegerea unui noi lider al PSD. Fostul secretar general al partidului, Codrin Ştefănescu i-a cerut deja lui Eugen Teodorovici să candideze la şefia PSD și este sigur de o victoria a acestui în lupta cu Ciolacu.

Potrivit lui Ion Cristoiu, Marcel Ciolacu este avantajat de concurenţa grupării Ştefănescu-Teodorovici deoarece aceştia sunt asociaţi cu fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, iar atacurile lor pot fi uşor de demontat.

„Gruparea Ştefănescu -Teodorovici şi susţinătorii lor nu au nicio şansă să ajungă la conducerea PSD. Poziţia acestei grupări este că partidul trebuie să revină la suveranism, la interesele celor mulţi din PSD. Contracararea lui Marcel Ciolacu de către acest grup este în favoarea lui Marcel Ciolacu deoarece Marcel Ciolacu şi actuala conducere a PSD sunt atacaţi de pe o poziţie uşor de demontat prin manipulare. Imediat când spui 'Aaa, gruparea.. a lui Liviu Dragnea.. Şi când spui Liviu Dragnea în România…Liviu Dragnea are imaginea de Ceauşescu din decembrie 89: criminal, monstru, tiran'", e explicat el.  

Jurnalistul afirmă că dacă Marcel Ciolacu ar fi concurat de Cătălin Ivan, Ionuţ Vulpescu sau Gabriela Firea, atunci lucrurile nu ar mai fi aşa de simple pengtru actualul lider interimar al PSD.

„Concurenţa îi face bine lui Marcel Ciolacu, creează imaginea unui lider care este contestat în interiorul partidului. Confruntarea vine dinspre o parte a PSD uşor de demontat prin etichetări, manipulări. Dacă gruparea era Cătălin Ivan, Ionuţ Vulpescu şi alţi lideri, era destul de periculos pentru dl. Ciolacu pentru că nu puteau fi identificaţi cu Liviu Dragnea. Gabriela Firea nu poate fi identificată cu Liviu Dragnea deoarece a fost autoarea unui puci împotriva acestuia (...) Chiar dacă Marcel Ciolacu va fi automat, indiscutabil, câştigător, confruntarea este bună pentru partid. PSD câştigă”, a spus Cristoiu.

Ion Cristoiu subliniază că indiferent cine va fi în fruntea PSD, partidul trebuie să rămână în Opoziţie. În acest caz Marcel Ciolacu are misiunea istorică de a salva partidul şi, într-un fel, democraţia.

„Dacă PSD dispare, electoratul de stânga rămâne fără un partid şi ajunge ca la PNŢCD (...) Dacă PSD câştigă acum alegerile parlamentare, dispare înainte de alegerile de peste 4 ani pentru că nu e pregătit. PSD trebuie să treacă neapărat printr-o reformă nu de sus în jos, ci de o reformă dictată de un eşec electoral, o reformă radicală, o revoluţie aproape, care se poate face numai şi numai în opoziţie. (...) Încă de la eşecul de la europarlamentare se cere o schimbare la faţă a acestui partid, care îşi pierde electoratul. PSD trebuie să înceapă să câştige electorat urban, tânăr, modern, european. Nu reuşeşte să-l câştige. Una din cauze care trebuie luată în calcul este că acest partid nu este iubit. Este un partid care, mai ales în ultimii ani a câştigat alegerile cu pomeni. Măsurile de protecţie socială ale PSD nu au lăsat nicioodată impresia electoratului că sunt măsuri dictate de programul partidului. Nu, au lăsat întotdeauna impresia că sunt pomenile unui ciocoi care aruncă o bancnotă din mersul cabrioletei (...)”, a mai spus Ion Cristoiu.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close