Antena 3 CNN Politică Cristoiu, previziune-șoc pentru USR-PLUS. Ar putea urma un dezastru!

Cristoiu, previziune-șoc pentru USR-PLUS. Ar putea urma un dezastru!

Ion Cristoiu afirmă că măsurile de protecţie sanitară suplimentare, cerute Guvernului de USR-PLUS în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie, vizează mobilizarea propriului electorat la urne. În caz contrar, USR-PLUS ar fi cea mai lovită de absenteismul la vot, potrivit celor mai recente sondaje.

Cristoiu, previziune-șoc pentru USR-PLUS. Ar putea urma un dezastru!
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    29 Iul 2020   •   16:30

„Marţi, 28 iulie 2020, Alianţa USR-PLUS a remis presei un Comunicat exprimînd poziţia formaţiunii faţă de alegerile locale preconizate a se ţine pe 27 septembrie 2020 în condiţiile atmosferei apocaliptice revenite cu putere pe seama Coronavirus.

Despre existenţa Comunicatului am luat cunoştinţă din semnalările de pe diferite site-uri.

Conţinutul Documentului a fost rezumat sub titluri precum:

USR-PLUS cere amînarea alegerilor şi vrea consultări cu Iohannis.

Alianţa USR-PLUS cere amînarea alegerilor locale.

Alianţa USR-PLUS cere o amînare a alegerilor locale în lipsa unor măsuri de protecţie sanitară adecvate şi solicită consultări cu preşedintele Iohannis.

Judecînd cel puţin după atmosfera creată de Guvern prin intermediul presei miluite, peste România s-a abătut Apocalipsa Covid 19. Ce-a fost în starea de urgenţă poate trece drept Raiul pe Pămînt faţă de Iadul din aceste zile. Creşterii numărului de infectări – cel puţin în raportările publice – li se adaugă showurile starletelor despre cum au suferit ele de Coronavirus împănate cu apeluri dramatice la purtarea măştii, campania de delaţiune în stil stalinist dusă de presa miluită despre cei ce încalcă regulile, delirul lui Virgil Musta, cel care i-a luat locul la Ciocleala Apocaliptică lui Raed Arafat. Bomboana pe coliva calmului au reprezentat-o noile măsuri de restricţie, începînd cu limitarea programului la terase şi terminînd cu obligativitatea purtării măştii în locurile aglomerate.

Toate acestea schiţează o realitate care face criminală ţinerea alegerilor locale.

Repet, e vorba de atmosfera creată. Creată de Guvern, despre care nu pot şti cît e adevăr şi cîtă manipulare. Şi în politică nu există Tertium non datur, nu numai în logică. Potrivit atmosferei create şi întreţinute de Guvern, măsurile de relaxare de pînă acum, cele mai mici din Europa au dus la explozia numărului de infectări la supraaglomerarea spitalelor şi criza locurilor la Terapie intensivă. Alegerile locale presupun în chip fatal posibilăţi mult mai mari de infectare. E suficient să ne gîndim la instrumentele transmise de la o persoană la alta în secţia de vot – carte de identitate, pix, ştampilă, buletin de vot, scîndura pe care se pune buletinul – pentru a ne gîndi că în condiţiile de Apocalipsă actuală condiţii ţinerea alegerilor ar însemna condamnarea multor români la infectare şi chiar la moarte.

Marţi, 28 iulie 2020, seara, la dialogul avut cu Marcel Ciolacu la emisiunea lui Ionuţ Cristache de la TVR, am aflat de la interlocutor c-a început strîngerea de semnături pentru un candidat. Numărul susţinătorilor trebuie să fie cel puţin 1000 în cazul Bucureştiului şi al sectoarelor din Bucureşti pentru funcţia de primar. 1000 de semnături înseamnă o mie de persoane cu care echipele de voluntari intră în contact direct. Dată fiind atmosfera de panică generală, creată şi întreţinută de Guvern, ce inşi riscă să facă parte din echipele de voluntari şi cîte persoane vor fi de acord să se apropie la distanţa cerută de o semnătură?!

Dacă acceptăm atmosfera creată şi susţinută de Guvern, ţinerea alegerilor locale, decisă de acelaşi Guvern, ar fi o iresponsabilitate criminală.

Dacă acceptăm că dracu nu mai e atît de negru, se pot ţine alegeri locale. Da, dar în aceste condiţii Guvernul trebuie să renunţe la atmosfera cauzatoare de panică.

E de înţeles în aceste condiţii de ce partide politice mici, lideri politici, lideri de opinie au cerut amînarea alegerilor locale.

Fără a renunţa o clipă la atmosfera apocaliptică, Guvernul a anunţat că alegerile se pot ţine.

Se înţelege că titlurile date de presă articolelor care rezumă Comunicatul USR-PLUS m-au făcut să tresar. Judecînd după titluri, cel de-al treilea partid al ţării cerea amînarea alegerilor locale. De cînd mă ştiu n-am dat un ban pe titluri. În ultima vreme cînd vine vorba de Comunicate ale partidelor, de intervenţiile publice ale partidelor nu dau un ban nici pe conţinutul articolelor.

Ştiind că între articol şi document e o prăpastie săpată de prostia fătucelor din presă şi de lenea şefilor de a le învăţa abecedarul meseriei de jurnalist, mă duc la sursă. În cazul de faţă sursa e Comunicatul original remis presei de alianţa USR-PLUS. Titlul Comunicatului e următorul:

Apel la consultări pentru a proteja sănătatea românilor în procesul electoral

Nici vorbă, cel puţin în titlu, de amînarea alegerilor. Nici vorbă de amînarea alegerilor în conţinutul propriu-zis. Comunicatele emise de Alianţa USR-PLUS suferă de o îngălare a minţii. Prin urmare am avut unele dificultăţi în a găsi răspunsul la întrebarea: Ce vrea de fapt prin acest Comunicat conducerea Alianţei? Exclud din start cererea de amînare a alegerilor locale.

Dacă am înţeles eu bine, Comunicatul cere

USR-PLUS cere astfel ca Guvernul să ia măsuri speciale de protecţie în campania şi în ziua alegerilor. La ora actuală, măsurile de protecţie sanitară sînt celebrele măsuri de restricţie: Purtarea măştii în spaţii închise şi în spaţii deschise aglomerate, păstrarea distanţei fizice. Aceste măsuri sînt valabile pentru orice eveniment la care participă cetăţenii României. Alianţa USR-PLUS cere însă noi măsuri de restricţie în campanie şi la secţiile de votare. Cum arată astfel de măsuri diferite de cele în exerciţiu, USR-PLUS nu ne spune. Să încercăm noi a ghici cam despre ce fel de măsuri de restricţie ar fi vorba în viziunea USR-PLUS.

Ar putea fi impusă de Guvern ca la vot cetăţenii să se prezinte în costum de cosmonaut. Fireşte, dat pe gratis de Guvern şi păstrat de cetăţean după alegeri, în vederea viitoarelor scrutine, evident, virusate. Ar putea fi impusă de Guvern măsura ca întîlnirile dintre candidaţi şi alegători să fie sub forma unor întîlniri între holograme. Ar putea fi impusă de Guvern măsura ca votul să fie dat sub formă de SMS-uri fără diacritice. Ar putea fi impusă de Guvern măsura ca alegerile să aibă loc prin reprezentanţi ai blocurilor sau chiar ai cartierelor. Astfel de măsuri speciale de protecţie sanitară ar micşora teama de infectare şi ar aduce lumea la vot.

Din Comunicat se vede că Alianţa se teme nu de sporirea numărului de infectări, ci de slaba participare:

'Fără noi măsuri ferme, cetăţenii vor considera riscantă participarea la procesul electoral, iar rezultatele finale nu vor fi reprezentative, procesul democratic fiind alterat>.

De ce se teme USR-PLUS de slaba participare?

Sondajele arată că ţinerea alegerilor în condiţii de Apocalipsă va lovi nemijlocit USR-PLUS. TeFeLiştii, votanţii USR- PLUS, sînt ce mai speriaţi cetăţeni români de Coronavirus. Bătrînii sînt cei mai puţin speriaţi. Electoratul PSD şi chiar al PNL vor ieşi la vot. Electoratul USR - PLUS, nu. Pentru preîntîmpinarea acestei lovituri USR-PLUS cere impunerea unor măsuri spectaculoase de protecţie sanitară, astfel încît TeFeLiştilor să nu se mai teamă de infectare şi să vină la vot. Ce nu ştiu liderii Alianţei e că TeFeLiştii sînt atît de scăpaţi pe ei de teama de boală încît n-ar veni la vot nici în costum de astronaut.

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro.

×
Subiecte în articol: USR-PLUS Ion Cristoiu
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close