Antena 3 CNN Politică Criză în PSD. Viorica Dăncilă confirmă: „Paul Stănescu și Lucian Șova nu vor să demisioneze!”. Replica lui Stănescu

Criză în PSD. Viorica Dăncilă confirmă: „Paul Stănescu și Lucian Șova nu vor să demisioneze!”. Replica lui Stănescu

Criză în PSD. Viorica Dăncilă confirmă: „Paul Stănescu și Lucian Șova nu vor să demisioneze!”. Replica lui Stănescu
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    21 Noi 2018   •   18:44

Viorica Dăncilă a declarat, după ședința CEX a PSD, că Lucian Șova, ministrul Transporturilor, și Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, refuză să demisioneze din funcțiile pe care le dețin.

„Am trimis deciziile de revocare ale celor doi miniștri. Eu sper ca ceea ce solicită un premier al României să fie luat în calcul de președinte”, a spus Viorica Dăncilă, miercuri seară, după ședința PSD..

„Nu pot răspunde eu de ce ei nu vor să demisioneze. Eu sper ca domnul președinte să facă aceste numiri. Nu ne putem juca cu deciziile pe care le luăm. Sper să facă aceste nominalizări”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Stănescu: Am fost umilit inutil şi fără niciun argument

Vicepremierul Paul Stănescu a reacționat imediat după declarațiile lui Dăncilă.

 ”Dacă, la şedinţa CExN de luni, 19 noiembrie, doamna prim-ministru sau preşedintele PSD mi-ar fi reproşat ceva legat de activitatea la minister şi mi-ar fi cerut demisia, o făceam pentru că sunt un om de onoare şi nu mă agăţ de niciun scaun! Mai mult, înaintea şedinţei, m-am întâlnit cu preşedintele Dragnea, care mi-a spus că nu-mi poate pune la îndoială competenţa ca ministru şi nicio clipă nu mi-a cerut să fac un pas în spate! Ulterior, am fost umilit inutil şi fără niciun argument, ceea ce mă face să nu intru în acest joc politicianist! Îmi voi face propria analiză şi voi decide în consecinţă!”, susține Stănescu.

Premierul a anunţat că Lia Olguţa Vasilescu este propunerea PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Mircea Drăghici pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Decizia a venit după ce, marţi, preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile făcute anterior pentru cele două ministere Ilan Laufer - Dezvoltare Regională şi Lia Olguţa Vasilescu - Transporturi pe motiv că sunt nepotrivite. 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close