Antena 3 CNN Politică Croitoru oferă PSD Ministerul de Interne: Voi cere acestui partid două, trei nominalizări

Croitoru oferă PSD Ministerul de Interne: Voi cere acestui partid două, trei nominalizări

Croitoru oferă PSD Ministerul de Interne: Voi cere acestui partid două, trei nominalizări
Sursa foto: Lucian Croitoru
19 Oct 2009   •   15:09
UPDATE: Reprezentanţii PSD au catalogat oferta premierului desemnat Lucian Croitoru drept "neserioasă".

Premierul desemnat, Lucian Croitoru a anunţat că va propune marţi, PSD să vină cu două trei propuneri pentru portofoliul Ministerului Administraţiei şi Internelor, mărul discordiei care a provocat ruperea coaliţiei PSD-PDL din trecut şi a cărui pierdere a dus la ieşirea social-democraţilor de la guvernare. Oferta primului-ministru este menită a fisura şi frontul format de noua majoritata PSD-PNL-UDMR în jurul propunerii de premier a edilului Sibiului, Klaus Johannis. Croitoru nu a exclus posibilitatea ca în cadrul unui guvern de uniune naţională să păstreze o parte din actualii miniştri PDL în funcţii.

Recent, Johannis aprecia că Lucian Croitoru ar putea fi numai bun pentru portofoliul Finanţelor în cadrul propriului său guvern. Premierul desemnat a plusat, ignorând invitaţia lui Johannis şi plasând propria sa nadă în direcţia PSD.

?Intenţionez că iniţiez negocierile cu PSD mâine la ora 2. Am vrut să încep cu domniile lor pentru a le cere două-trei nominalizări pentru postul de ministru de interne? a aruncat momeala Croitoru.

Premierul desemnat nu a exclus nici varianta menţinerii în funcţii a unor actuali miniştri PDL în cadrul unui viitor guvern de uniune naţională.

?Nu exclud ca oameni care au fost în guvern să mai fie? a arătat Croitoru, întrebat fiind dacă este dispus să păstreze vreun ministru din actualul guvern Boc II.

Croitoru a afirmat că a discutat cu liderii PDL despre resursa umană pe care democrat liberalii o pot pune la dispoziţie pentru viitorul executiv. Preşedintele PD-L, Emil Boc, a confirmat şi el că premierul desemnat i-a înştiinţat despre decizia sa de a oferi ministerul de interne PSD. "PD-L nu se cramponează de nici un minister", a susţinut Boc.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lucian Croitoru
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close