Antena 3 CNN Politică Croitoru vrea un guvern apolitic şi restrâns: Valentin Lazea şi Lucian Albu, posibili miniştri

Croitoru vrea un guvern apolitic şi restrâns: Valentin Lazea şi Lucian Albu, posibili miniştri

Croitoru vrea un guvern apolitic şi restrâns: Valentin Lazea şi Lucian Albu, posibili miniştri
Sursa foto: croitoru
21 Oct 2009   •   15:20

Premierul desemnat Lucian Croitoru a gândit un posibil guvern, unul de tehnocraţi, spun surse PD-L. O asemenea variantă era exclusă atât de preşedintele Băsescu, cât şi de Croitoru, care avansa zilele trecute ideea unui guvern în care să coopteze şi miniştri din partidele politice şi din actualul executiv.

Lucian Croitoru se va prezenta în faţa Parlamentului cu un cabinet de tehnocraţi. Potrivit Antena 3, premierul desemnat vrea să renunţe la Elena Udrea, Radu Berceanu sau Vasile Blaga, pentru a-i aduce la Palatul Victoria pe Amalia Fugaru, Valentin Lazea sau Lucian Albu, persoane neîncadrate politic.

Croitoru merge acum pe varianta apolitică, după ce, la începutul săptămânii, propunea un Executiv format din reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare.

Refuzat de noua majoritate parlamentară, Croitoru a schimbat macazul. Premierul desemnat încearcă să obţină voturi în Parlament, apelând chiar la propunerea făcută de PSD,PC,PNL, UDMR şi minorităţi: un guvern tehnocrat. O formulă respinsă iniţial chiar de cel care l-a desemnat să formeze Guvernul, preşedintele Traian Băsescu.

Cu sau fără voia preşedintelui, Croitoru propune un cabinet cu 14 tehnocraţi. Rămâne de văzut cine sunt "păpuşarii" de care vorbea Traian Băsescu.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Lucian Croitoru guvern ministere
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close