Antena 3 CNN Politică CTP, dezamăgit de Vlad Voiculescu: "Are un început de mandat care nu prea îmi place. Îmi puneam speranța că va face niște lucruri bune"

CTP, dezamăgit de Vlad Voiculescu: "Are un început de mandat care nu prea îmi place. Îmi puneam speranța că va face niște lucruri bune"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu se arată dezamăgit de începutul de mandat al noului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi critică unele declaraţii ale acestuia.

CTP, dezamăgit de Vlad Voiculescu: "Are un început de mandat care nu prea îmi place. Îmi puneam speranța că va face niște lucruri bune"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    23 Ian 2021   •   14:56

"Domnul ministru Voiculescu a emis această avertizare, să nu se relaxeze nimic, pentru că avem un caz de virus britanic nu știu pe unde în județul Ilfov. (...)

Însă ce spune dl ministru Voiculescu? Spune: nu cred că a scăzut sub 3 la mie rata de infectare în București. (...) Ce e aia, nu cred? Are la dispoziție un întreg aparat care poate produce cifre de felul acesta, cu asta se ocupă Ministerul Sănătății. 

Cristian Popescu: Nu a venit cu dovezi dl. ministru. Ce e aia, "nu cred"? 

Trebuia să vină să ne spună: iată cifrele pe care le-a găsit Corpul de Control sau nu știu ce alt organism și care nu corespund cu acest 3%, sau 2,52%, cât s-a obținut acum, după 3 zile, pe baza căruia, conform legii – legal e corect ce se face acum – se ia hotărârea relaxării. Ce e aia, nu cred? Nu a venit cu dovezi, cu demonstrații, dl. ministru.

Dl ministru practic acuză vechea conducere a Ministerului Sănătații, liberală, că a comunicat prost cifrele cu oamenii și că de aceea s-a generat neîncredere în vaccin și în măsurile sanitare. Asta ne spune dl Voiculescu, într-o încercare politică destul de clară de a arăta că ieri a fost întunericul cu alde Tătaru și liberalii și azi e lumina cu dl Voiculescu, fără să ofere niște dovezi", a spus Cristian Tudor Popescu, potrivit digi24.ro.

Jurnalistul a analizat şi poziția ministrului Sănătății în disputa cu primarii, privind plata cheltuielilor pentru vaccinare.

CTP: Dl Voiculescu este dezamăgitor pentru mine, are un început de mandat care nu prea îmi place

"Apoi, dl Voiculescu este totuși dezamăgitor pentru mine, are un început de mandat care nu prea îmi place. Îmi puneam speranța că va face niște lucruri bune. Nu știu ce s-a schimbat.

De pildă, în disputa pe care a avut-o cu Emil Boc, nu are câtuși de puțin dreptate dl Voiculescu, s-a și dovedit după aceea, s-a liniștit treaba. Se apucă să le spună primarilor că ei trebuie să plătească vaccinarea, centrele și toată operațiunea logistică trebuie plătită din fondurile primăriilor și nu din fondurile Guvernului, ca și cum asta n-ar fi fost o operațiune la nivel național, hotărâtă prin Guvern, cu președintele, cu CSAT-ul. Era redusă la nivelul competențelor locale, competențe, adică, să dea banii. 

Ceea ce nu numai că nu era în regulă din punct de vedere procedural, contrazicea și o afirmație oficială făcută de președintele Iohannis și de Guvern, de toată conducerea țării, și anume că vaccinul este gratuit. 

CTP: Voiculescu contrazicea o afirmație oficială făcută de președinte și Guvern, și anume că vaccinul este gratuit

Dacă te apuci să iei banii cetățenilor de la primărie, banii ăia sunt pentru servicii în favoarea cetățenilor. Practic, luând bani de acolo pentru vaccinare, vaccinul nu mai e gratuit, pentru că banii ăia îi scoți din buzunarul locuitorilor", a comentat CTP.

"Apoi, îl bate gândul să îl schimbe pe dl Gheorghiță de la conducerea Comitetului național pentru vaccinare, la care, firește, îi spune prim-ministrul Cîțu că așa ceva nu se poate, nu depinde de dl Voiculescu schimbarea șefului acelui comitet, e în directa mea atribuție, eu îl schimb sau nu.

Ei, să vii cu o astfel de idee, să te apuci să schimbi în plin proces de vaccinare, să vii cu această idee de schimbare a domnului Gheorghiță, cu contre care ajung în spațiul public cu șeful acestui comitet. Dacă erau niște probleme, le discutai acolo, nu te apuci să forțezi lucrurile în felul ăsta, cum a continuat acum cu forțarea, acuzând practic fosta conducere a Ministerului Sănătății că nu a comunicat cifrele cum trebuie și de aici teoriile conspirației și scepticismul față de vaccin al cetățenilor (...)", a spus Cristian Tudor Popescu.

×
Parteneri
Guvernul a făcut ultima ofertă pentru profesorii care sunt în grevă!
x close