Antena 3 CNN Politică CTP îl laudă pe Ciolacu: ”Poziția lui, o premieră absolută în istoria PSD. Putea să nu o facă, dar a făcut-o!”

CTP îl laudă pe Ciolacu: ”Poziția lui, o premieră absolută în istoria PSD. Putea să nu o facă, dar a făcut-o!”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a lăudat reacția liderului PSD, Marcel Ciolacu, de propunere a excluderii lui Dumitru Coarnă din partid, după ce acesta a fost la sediul ambasadei Federației Ruse din București, alături de senatoarea Șoșoacă și alți doi parlamentari ex-AUR. 

CTP îl laudă pe Ciolacu: ”Poziția lui, o premieră absolută în istoria PSD. Putea să nu o facă, dar a făcut-o!”
Sursa foto: Agerpres/CRISTIAN NISTOR
de Milena Niță    |    02 Apr 2022   •   21:02

”Această poziție a domnului Ciolacu este importantă!”, spune gazetarul, care adaugă că ”este un pas extrem de important în istoria PSD”, a spus Cristian Tudor Popescu, vineri, potrivit digi24.ro.

”Atenție! Și-a asumat asta pe - să zic așa -, persoană fizică. N-a spus partidul, biroul politic... A spus: ”Eu, Ciolacu, voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din PSD în prima ședință a conducerii partidului”.

Tudor Popescu: ”E un pas extrem de important în istoria PSD”

Spune și pentru ce. ”Acțiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democrație, libertate și drepturile fundamentale. PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană și NATO și care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federația Rusă”.

Așa ceva se întâmplă într-o premieră absolută în istoria PSD, pe care o cunosc foarte bine, de 30 de ani”, a continuat CTP.

”E, este prima dată când PSD acționează și motivează. Să știți că Marcel Ciolacu putea să nu facă asta. 

CTP: ”Domnul Ciolacu putea să nu o facă. A făcut-o! Cum să nu consemnez așa ceva?”

Știți ce putea să spună? Putea să spună „Domnul Coarnă nu a reprezentat PSD la această întâlnire la ambasada Federației Ruse. S-a dus acolo din inițiativă personală, PSD nu i-a dat niciun fel de împuternicire, nu avem ce să comentăm, noi PSD, acțiunea domnului Coarnă”, a explicat gazetarul.

În context, CTP a punctat că nu are ”simpatii” PSD.

”Domnul Ciolacu putea să nu o facă. A făcut-o! Cum să nu consemnez așa ceva? Ce treabă am eu cu PSD, PNL, USR, AUR sau UDMR? N-am nicio treabă! Eu fac analiză aici!

PSD este cel mai mare partid din România, nu va dispărea, va rămâne ani mulți de acum înainte în istoria politică a României, și această poziție a domnului Ciolacu este importantă!”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Marcel Ciolacu vrea excluderea lui Dumitru Coarnă din PSD, după ce acesta s-a întâlnit cu ambasadorul rus

Patru parlamentari au vorbit cu reprezentanții Ambasadei Rusiei la București, deși nu aveau aprobare în acest sens. Deja, unul dintre ei, social-democratul Dumitru Coarnă, urmează să fie exclus din partid.

"Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat, în prima ședință a conducerii partidului. Acțiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democrație, libertate și drepturile fundamentale", a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

O delegație formată din parlamentarii Diana Iovanovici-Șoșoacă, Mihai Lasca, Francisc Tobă (toți trei ex-AUR) și Dumitru Coarnă (PSD) s-a întâlnit miercuri, în urma unei cereri depuse în acest sens, cu ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, potrivit unui comunicat al lui Șoșoacă.

Cei patru parlamentari au prezentat o propunere privind o așa-numită ”poziție de neutralitate” a României în războiul declanșat de Rusia în urma invadării Ucrainei.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close