Antena 3 CNN Politică Cu cine formează Negoiţă guvernul de coaliţie? PSD şi PNL refuză discuţiile

Cu cine formează Negoiţă guvernul de coaliţie? PSD şi PNL refuză discuţiile

Cu cine formează Negoiţă guvernul de coaliţie? PSD şi PNL refuză discuţiile
Sursa foto: Liviu Negoiþã
06 Noi 2009   •   13:26

Noul premier desemnat,democrat-liberalul Liviu Negoiţă pare a nu avea cu cine să ţină consultări şi negocieri în cele treei zile în care şi-a propus la nivel declarativ să obţină majoritate parlamentară dorită pentru validarea formulei de guvern pe care intenţionaează să o depună luni în parlament. După anunţarea nominalizării sale de către preşedintele Traian Băsescu, reprezentanţii PSD şi PNL au reclamat în cor simulacrul de consultări la care au fost din nou supuşi de preşedinţie şi au lăsat să se înţeleagă că eventualele negocieri pentru formarea unui nou guvern sunt inutile şi că nu vor participa la asdtfel de discuţii. În aceste condiţii, Negoiţă riscă să aibă discuţii numai cu lideri PDL, ai grupului de aşa zi-şi independenţi din Parlament. UDMR şi grupul minorităţilor naţionale nu au precizat dacă vor da curs invitaţiilor la consultări pe care le va formula noul premier desemnat, însă şi-au manifestat susţinerea în continuare pentru nominalizarea lui Klaus Ioohannis ca prim-ministru.
Vicepreşedintele PSD Dan Nica a declarat, vineri, că partidul său nu va vota în Parlament pentru învestirea Cabinetului ce urmează să fie propus de Liviu Negoiţă şi a apreciat că acesta ar trebui să îşi depună mandatul.
"Cred că ar fi mai bine ca domnul Negoiţă să nu facă la fel ca domnul Croitoru şi, văzând că nu are niciun sprijin în Parlament, să nu ne mai propună un guvern, să îşi depună mandatul, ca să nu mai pierdem timpul cu audierile", a susţinut Nica.
Întrebat dacă este posibil ca votul de învestitură pentru Cabinetul Negoiţă să fie amânat în Parlament după alegerile prezidenţiale, vicepreşedintele PSD a spus că poate fi luată în calcul o asemenea variantă.

Şi prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban a precizat că liberalii nu se vor prezenta la discuţiile la care vor fi invitaţi de Negoiţă şi vor vota în Parlament împotriva "încropelii" de Guvern a lui Liviu Negoiţă, desemnarea lui Negoiţă fiind "cântecul de lebădă" al preşedintelui Traian Băsescu.

"Din acest moment, nu mai avem cu cine să discutăm. Am crezut astăzi, am avut o fracţiune de secundă speranţa că actualului chiriaş de la Cotroceni îi pasă cum va rămâne în amintirea românilor, dar a demonstrat că nu are nicio urmă de bun-simţ. Nu avem ce discuta cu cetăţeanul Liviu Negoiţă", a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Ludovic Orban a precioyat că s-a consultat cu membrii conducerii PNL, iar decizia unanimă a fost că vor vota împotriva premierului desemnat şi a unei liste de guvern care ar fi propusă de Liviu Negoiţă.

"PNL va vota împotriva încropelii de Guvern a lui Negoiţă", a susţinut Orban, adăugând că nu se pune nicio secundă problema ca vreun membru PNL să facă parte dintr-un guvern propus de Negoiţă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: liviu negoita
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close