Antena 3 CNN Politică Cu o mână face concedieri, cu cealaltă risipeşte milioane de euro pe propriile cheltuieli. Executivul a postat oferte pentru achiziţionare de programe informatice

Cu o mână face concedieri, cu cealaltă risipeşte milioane de euro pe propriile cheltuieli. Executivul a postat oferte pentru achiziţionare de programe informatice

Cu o mână face concedieri, cu cealaltă risipeşte milioane de euro pe propriile cheltuieli. Executivul a postat oferte pentru achiziţionare de programe informatice
de O.P.    |    28 Aug 2013   •   06:06

În timp ce Executivul a blocat angajările, ba chiar anunţă noi disponibilizări, ministerele se dovedesc foarte largi la pungă atunci cînd vine vorba de propriile cheltuieli. Spre exemplu, pe site-ul guvernamental de licitaţii, patru ministere au publicat oferte pentru achiziţionarea de programe informatice în valoare de câteva zeci de milioane de euro.

Cei mai mulţi bani şi-a propus să cheltuie Ministerul Mediului. Peste 31 de milioane de euro daţi pe programe informatice cu ajutorul cărora să urgenteze şi să crească absorbţia de fonduri europene. Cel puţin, aşa precizează caietul de sarcini publicat pe site-ul guvernamental de achiziţii publice.

Pentru asta, ministerul are neapărat nevoie de servicii de consultanţă şi de un sistem informatic special dedicat implementării proiectelor din bani europeni. Tot milioane de euro vrea să cheltuie şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

4,3 milioane, mai exact şi tot pe un program de calculator. Acesta ar trebui să-i scutească pe cei care au nevoie de o simplă adeverinţă să mai meargă pînă în localitatea în care s-au născut, aşa cum se întîmplă în prezent.
Şi licitaţiile pentru sisteme informatice nu se opresc aici.

Ministerul Educaţiei a publicat o ofertă de 3,8 milioane de euro, pentru cumpărarea unei baze de date în care să fie încărcate toate tezele de doctorat şi lucrările de licenţă. În acest fel, cred şefii ministerului, vor putea fi verificate în timp real toate tezele şi astfel va exclus riscul de plagiat.

Ultimul din listă este Ministerul Justiţiei, care intenţionează să cheltuie cei mai puţini bani. Doar vreo trei milioane şi jumătate de euro pentru o bază online de date legislative.

×
Subiecte în articol: licitatii
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close