Antena 3 CNN Politică Culmea electorală: Soţia unui primar arestat va candida în locul acestuia la Primărie

Culmea electorală: Soţia unui primar arestat va candida în locul acestuia la Primărie

Culmea electorală: Soţia unui primar arestat va candida în locul acestuia la Primărie
Sursa foto: Foto: infomm.ro
30 Apr 2012   •   23:03

Soţia primarului comunei prahovene Băneşti, anunţat iniţial de PDL drept candidat pentru un nou mandat şi care a fost apoi arestat preventiv, va candida în locul soţului său la Primărie, informează Mediafax.

Livia Ion Costache, soţia primarului comunei Băneşti Petre Ion Costache, va candida la Primăria Băneşti din partea PDL Prahova.

Potrivit unor surse, soţia primarului arestat şi-a depus dosarul de candidatură la Biroul Electoral din comună.
   
Livia Ion Costache este profesor de matematică la Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina.
   
Iniţial, prim-vicepreşedintele PDL Prahova Florin Anghel a anunţat, într-o conferinţă de presă, că primarul Petre Ion Costache, aflat la al doilea mandat, va candida din nou din partea organizaţiei judeţene.
   
Câteva săptămâni mai târziu, în 23 martie, Petre Ion Costache a fost arestat, sub acuzaţiile de de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu şi alte infracţiuni, după ce procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, însoţiţi de trupe speciale, au descins la mai multe adrese din comuna Băneşti, percheziţionând, printre altele, sediul primăriei şi locuinţa primarului.  
   
Anchetatorii îl acuză pe primar că a înlesnit sustragerea de către mai multe persoane a unei conducte de alimentare cu apă care aparţinea SC OMV Petrom SA şi că a atribuit contracte de prestări servicii pe bani publici unei firme ce aparţine ginerelui său.

PDL Prahova nu a exprimat nicio poziţie oficială în legătură cu arestarea primarului.

×
Subiecte în articol: mandat arestat preventiv OMV Petrom Campina
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close