Antena 3 CNN Politică Cum îl pot scoate din minți Fiscul și Direcția de Taxe până și pe cel mai pașnic contribuabil

Cum îl pot scoate din minți Fiscul și Direcția de Taxe până și pe cel mai pașnic contribuabil

Cum îl pot scoate din minți Fiscul și Direcția de Taxe până și pe cel mai pașnic contribuabil
07 Mar 2018   •   12:00

Pe vremea lui Ilie Moromete statul venea sa-și ia partea în curtea omului, întruchipat în Jupuitu, autoritate înfiorătoare care se repezea să ia lucrurile sau animalele din gospodăria cetățeanului. Astăzi însă noi ne prezentăm civilizați la dispoziția statului în diverse locații alese după criterii aleatorii „să ne punem bine” cu Fiscul, cu Jupuiții de astăzi, scrie Nucu Morar, pe Republlica.ro.

Pentru că vine o vreme în viața oricărui cetățean de nădejde când trebuie să-și plătescă taxele către stat. M-am pregătit înainte psihologic să nu mă enervez indiferent ce s-ar întâmpla, indiferent de absurdul situației sau al provocărilor la care sunt supus. Trebuia sa obțin certificate fiscale pentru societatea la care lucrez pentru un leasing.

Mă duc întâi la Administrația fiscală. Bineînțeles, lume ca la demonstrație. Întreb, găsesc un automat de bilete de ordine și în final ajung în fata ghișeului deservit de o funcționară plictisită. Îmi spune că trebuie să mă duc la un alt ghișeu unde trebuie să solicit fișa fiscală. La ghișeul respectiv o alta coadă, nici nu îndrăznesc să mă gândesc să intru în față la gândul că voi fi linșat, mă așez cuminte ultimul la rând. Nu avansa și îl întreb pe cel din fața mea ce se întâmplă.

- Se instalează un program în sistem, îmi răspunde acesta.

Eu rămân uluit, dar calm.

Continuarea, pe republica.ro.

×
Subiecte în articol: ANAF fisc
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close