Antena 3 CNN Politică Cum ÎNCĂLCA legea Cătălin Baba. Era secretar de stat la Educaţie şi membru în Consiliul de Administraţie al TVR

Cum ÎNCĂLCA legea Cătălin Baba. Era secretar de stat la Educaţie şi membru în Consiliul de Administraţie al TVR

Cum ÎNCĂLCA legea Cătălin Baba. Era secretar de stat la Educaţie şi membru în Consiliul de Administraţie al TVR
de O.P.    |    09 Feb 2012   •   05:59

Cătălin Baba, ministrul delegat al Educaţiei, încalcă legea încă de pe vremea când era secretar de stat în acelaşi minister şi membru în Consiliul de Administraţie al TVR. Tot un apropiat al lui Emil Boc s-a plimbat între cancelaria premierului şi Ministerul Educaţiei, pentru care are planuri măreţe acum.

Clujeanul Cătălin Baba a ignorat legea atunci când a acceptat să fie şi secretar de stat la ministerul Educaţiei şi membru în Consiliul de Administraţie al TVR. E dispus să renunţe la postul din conducerea televiziunii publice doar dacă va fi învestit ministru. La finalul audierilor, în lipsa Opoziţiei, Baba a primit votul tuturor membrilor comisiilor de specialitate.

Apropiat al lui Emil Boc, ministrul delegat al Educaţiei n-a dus niciodată lipsă de funcţii. În 2009, Cătălin Baba a fost şef al Cancelariei premierului, iar după desfiinţarea instituţiei, a ocupat funcţia de consilier de stat al lui Emil Boc.

În octombrie acelaşi an, a fost numit secretar de stat la ministerul Educaţiei şi a revenit, ulterior, cu aceeaşi funcţie în aparatul de lucru al premierului. În primăvara lui 2011, s-a reîntors la Educaţie, în funcţia de secretar de stat, cu misiunea de a coordona aplicarea noii legi a Educaţiei. Baba este membru în CA al TVR din iunie 2010.

 




×
Subiecte în articol: Catalin Baba guvernul ungureanu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close