Antena 3 CNN Politică Cum îşi asigură parlamentarii români viitorul

Cum îşi asigură parlamentarii români viitorul

Cum îşi asigură parlamentarii români viitorul
11 Ian 2014   •   13:00
Când românii de rând ţin cu dinţii de locul de muncă, senatorii şi deputaţii noştri stau foarte liniştiţi! 
 
Mai ales cei care au urcat pe scara ierarhică şi au devenit parlamentari după ce au fost angajaţi ai altor parlamentari. Pentru că legea le permite, aleşii şi-au rezervat posturile de funcţionari parlamentari pentru atunci când li se va termina mandatul. 
 
Aşa că se pot întoarce pe vechea funcţie, chiar şi după opt sau zece ani. 
 
Social-democratul Georgian Pop e deputat la al doilea mandat. De şase ani este parlamentar. Cel care i-a deschis, însă, drumul în politică a fost Mircea Geoană. 
 
Pop a fost consilierul lui din 2005 până în 2008. Adică i-a scris comunicatele de presă, a făcut documentări şi i-a cărat servieta. Când a ajuns parlamentar, Georgian Pop nu şi-a dat, însă, demisia din funcţia de consilier. S-a suspendat, doar, aşa că se poate întoarce şi după 8 ani. Georgian Pop are 60.000 de euro în conturi şi peste 20.000 de dolari, o casă şi un apartament. Social-democratul a declarat "Nu am făcut nimic ilegal, am respectat legea". 
 
O lege pe care au făcut-o, bineînţeles, tot parlamentarii. Legea privind statutul funcţionarului public parlamentar spune că raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul este numit sau ales pe durata determinată într-o altă funcţie publică. 
 
La fel a procedat şi deputatul PNL, Cristina Pocora.
 
În jur de 10 parlamentari se pot întoarce în vechile funcţii, chiar dacă sunt mult mai prost plătite.
 
Anul trecut, senatorii şi deputaţii au cheltuit din bugetul de atat aproape 67 de milioane de euro.
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close