Antena 3 CNN Politică Cum poate obţine PDL capital politic din cazul Trăşculescu

Cum poate obţine PDL capital politic din cazul Trăşculescu

Cum poate obţine PDL capital politic din cazul Trăşculescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Noi 2012   •   14:59

Cazul deputatului democrat-liberal Alin Trăşculescu poate fi în avantajul Alianţei România Dreaptă (ARD), dacă aceasta va reuşi să profite de el şi va dovedi că este în contrast cu USL, este de părere consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, potrivit RFI.

Lăzăroiu a subliniat faptul că nu pune la îndoială modul în care au fost aleşi candidaţii ARD.

"Nu e un caz (cazul Trăşculescu - n.r.) care să-i facă foarte fericiţi pe cei de la ARD, dar lucrurile s-ar putea întoarce în favoarea lor per ansamblu, dacă vor rămâne consecvenţi cu principiile de până acum şi anume să nu influenţeze în nici un fel cursul acestei anchete şi asta înseamnă în primul rând un vot în Parlament, pentru ridicarea imunităţii, pentru că înţeleg că s-a solicitat deja aşa ceva Parlamentului. Dacă PDL va dovedi consecvenţă în acest caz, aşa cum a dovedit în toate celelalte cazuri, mă rog, poate mai puţin în unele, Ridzi, Păsat, cred că va avea de câştigat, pentru că va arăta că e altfel decât USL-ul, de exemplu, care a fost consecvent, de obicei, dar pe invers, întotdeauna şi-a protejat parlamentarii sau miniştrii care aveau probleme de diverse feluri, cu justiţia, cu Agenţia Naţională de Integritate. Deci dacă ei reuşesc să pună în evidenţă acest contrast, cred că vor avea de câştigat, nu de pierdut", susţine Lăzăroiu.

Trăşculescu, reţinut de procurorii anticorupţie, a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a expirat ordonanţa emisă pe numele lui.

În acelaşi dosar, a fost reţinut şi complicele lui Trăşculescu, Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, după ce a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trăşculescu. Instanţa supremă a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Calotă, la solicitarea procurorilor DNA.

Luni după-amiază, Marian-Valeriu Calotă a venit la arestul Capitalei şi s-a predat autorităţilor.




×
Subiecte în articol: Alin Trăşculescu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close