Antena 3 CNN Politică Cum reporneşte România în criza Coronavirus. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban

Cum reporneşte România în criza Coronavirus. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban

Programul de măsuri economice a fost dezbătut cu preşedintele Klaus Iohannis, iar săptămâna viitoare va fi prezentat public, a declarat, miercuri, premierul Ludovic Orban.

Cum reporneşte România în criza Coronavirus. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban
Sursa foto: Hepta
24 Iun 2020   •   19:30

Premierul Ludivic Orban a declarat că pachetul de relansare economică a fost dezbătut cu președintele Klaus Iohannis şi ultimele măsuri se află „în linie dreaptă”.

„Am avut o întâlnire extrem de intensă și de serioasă cu preşedintele Klaus Iohannis, în care am discutat ultimele detalii și ultimele măsuri. Se află în linia dreaptă. Am convingerea că în cursul săptămânii viitoare îl vom putea prezenta public. În paralel cu elaborarea programului economic noi deja lucrăm la actele normative pentru implementarea fiecărei măsuri”, a spus Orban.

Măsuri economice pentru România. Premierul speră ca în cel mult o lună să fie gata toate actele normative 

Potrivit premierului, sunt în pregătire şi actele normative pentru implementarea programului economic, astfel încât din momentul prezentării publice până la adoptarea actelor normative să nu treacă mai mult de o lună.

Criza economică provocată de coronavirus se va răsfrânge cel mai puternic asupra sistemului de pensii şi a celui de sănătate, avertizează liderii sindicali. Acestea sunt finanţate acum exclusiv din contribuţii salariale şi transferuri de la bugetul de stat, astfel încât slăbirea pieţei muncii ar putea însemna bani mai puţini pentru pensii şi spitale.

Singura soluţie la îndemână sunt împrumuturile externe, care descurajează însă investitorii străini.

×
Subiecte în articol: coronavirus economie Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close