Antena 3 CNN Politică Cum se contrazic miniştrii PDL cu privire la resorturile vizitei la MAI: de la gustărică, la treburile de partid

Cum se contrazic miniştrii PDL cu privire la resorturile vizitei la MAI: de la gustărică, la treburile de partid

Cum se contrazic miniştrii PDL cu privire la resorturile vizitei la MAI: de la gustărică, la treburile de partid
Sursa foto: Vasile Blaga, Adriean Videanu
08 Dec 2009   •   17:17

O gustărică, probleme legate de administraţia publică, chestiuni de natură politică, de organizare a structurilor teritoriale, mulţumiri în bloc pentru funcţionarii MAI pentru organizarea eficientă a alegerilor sau toate la un loc? Cei trei miniştri democrat-liberali, Vasile Blaga, Radu Berceanu şi Adriean Videanu plus colegul lor de partid, Gheorghe Flutur se contrazic în declaraţii cu privire la motivele pentru care s-au întâlnit timp de o jumătatea de oră la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu pare a fi un mare fan al bufetului de la Interne care bate calităţile în domeniul culinar al bucătarilor angajaţi la propriul minister. Întrebat de presă ce a căutat alături de colegi de partid la sediul MAI a doua zi după turul doi prezidenţial, Berceanu a susţinut că a luat ?o mică gustare?.
Explicaţia lui Berceanu a fost pusă de ministrul suspendat al Internelor, Vasile Blaga, pe seama simţului umorului foarte dezvoltat al colegului său de partid. Cât ce priveşte raţiunile pentru care a vizitat MAI, Blaga a susţinut că, împreună cu ceilalţi miniştri PDL, a ţinut să mulţumească responsabililor de la Interne pentru modul profesionist în care au organizat turul doi al alegerilor prezidenţiale.
Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a confirmat şi el că în urmă cu o zi a fost la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Motivele descinderii sale au fost diferite decât cele enumerate de Berceanu şi Blaga. Democrat-liberalul a susţinut că a mers acolo la invitaţia unui secretar de stat pentru a discuta despre probleme legate de adminitraţie publică, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.
"Am avut o problemă administrativă cu nişte acte normative pentru Suceava", a spus Flutur, care a adăugat că merge destul de des la sediul MAI.
În schimb, prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a precizat că stat la vorbă timp de aproximativ 25 de minute, la sediul MAI, cu Blaga, Flutur şi Berceanu, pentru "o problemă de natură politică, de organizare a structurilor teritoriale ale PDL".
În privinţa acuzaţiilor PSD privind ştergerea înregistrărilor video din secţiile speciale, Adriean Videanu a spus: "Domnul ministru Blaga, de când este suspendat, nu a avut niciun fel de discuţie cu niciun prefect din această ţară. Mai mult, singura modalitate de a comunica cu prefecţii reprezintă sistemul videoconferinţelor, iar acest lucru se poate vedea pentru că ele sunt publice, pot fi accesate de oricine. Este exclusă o astfel de modalitate. Odată ce au fost predate dischetele cu înregistrările la secţiile speciale, este o obligaţie care derivă din lege să se şteargă din calculatoare".
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close