Cum vor parlamentarii să îşi mărească pensiile: "Există o necesitate. Să începem să ne respectăm"

de G.S.    |    15 Apr 2015   •   20:13
Cum vor parlamentarii să îşi mărească pensiile: "Există o necesitate. Să începem să ne respectăm" Foto: Agerpres
Conform unui proiect de lege realizat de un deputat PSD, veniturile lui Traian Băsescu ar putea creşte substanţial, în condiţiile în care fostul preşedinte se bucură de o casă de protocol, maşină şi o pensie de 8.000 de lei. În acest context, veniturile lui Băsescu ar putea depăşi 10.000 de lei, pentru că a mai fost şi parlamentar, înainte de a fi primar şi preşedinte. 
 
Petre Daea este un deputat social-democrat, unul dintre semnatarii unui proiect de lege care prevede mărirea pensiilor parlamentarilor, în funcţie de numărul de mandate exercitate. 
 
Daea este unul din cei 256 de semnatari, parlamentari din toate partidele.
 
Deputatul a fost invitat să explice proiectul, într-o intervenţie telefonică la ediţia de miercuri a emisiunii "La Ordinea Zilei", realizată de Dana Grecu, la Antena 3. 
 
"Şi în 2007 şi acum, o necesitate a determinat realizarea acestui act normativ. De unde a izvorât această necesitate - Pentru că există o diferenţă imensă între angajat şi parlamentar."
 
Astfel, Daea a încercat să explice cum acest act normativ "a izvorât dintr-o necesitate" a parlamentarului. 
 
Urmăriţi un dialog halucinant între Dana Grecu şi parlamentarul social-democrat: 
 
 
De altfel, deputatul a încercat de mai multe ori să pozeze în postura victimei, atitudine total "de înţeles" pentru cineva care este plătit cu mii de lei lunar din bani publici, dacă ne raportăm doar la salariu. 
 
Daea a încercat să adauge că acest calcul nu este făcut de parlamentari români, ci este inspirat din spaţiul UE. De altfel, ştim cu toţii că România este aliniată cu totul la Uniunea Europeană, mai puţin cu salariile şi pensiile pentru parlamentari. În rest le avem pe toate, drumuri, spitale, şcoli, medici fericiţi, lapte şi miere. 
 
Daea şi-a încheiat intervenţia cu fraza: "Noi am socotit că creştem calitatea şi performanţa Parlamentului". 

 

x close