Antena 3 Politică Cursă între partidele de Opoziţie: PNL anunţă iniţierea unei moţiuni de cenzură, PSD a şi întocmit textul

Cursă între partidele de Opoziţie: PNL anunţă iniţierea unei moţiuni de cenzură, PSD a şi întocmit textul

06 Mai 2010   •   13:17
Cursă între partidele de Opoziţie: PNL anunţă iniţierea unei moţiuni de cenzură, PSD a şi întocmit textul
Sursa foto: Lia Olguþa-Vasilescu

Partidele parlamentare de opoziţie se întrec care să aibă iniţiativa în chestiunea moţiunii de cenzură. Dacă liderul PNL Crin Antonescu a anunţat că partidul său va iniţia un asemenea demers, joi, senatorul Lia Olguţa Vasilescu a declarat joi că PSD a definitivat textul moţiunii de cenzură, cu titlul "România, un fleac au ciuruit-o", pe care doreşte să o introducă în Parlament în data de 17 mai, când vor fi "comemorate patru luni, trei săptămâni şi două zile" de la învestirea actualului Guvern. Vasilescu a precizat că vor avea discuţii pe această temă cu conducerea liberală pentru obţinerea sprijinului parlamentar al acestui partid pentru respectiva moţiune care condamnă Guvernul că a adus economia României "în prăpastie".

Departamentele de specialitate ale partidului au inalizat textul moţiunii de cenzură, decizia finală asupra acestui document, cu eventualele amendări, urmând a fi luată luni în BPN-ul PSD.

"Noi propunem ca moţiunea să fie iniţiată pe 17 mai, când vom comemora 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile din drama trăită de poporul român", a arătat Vasilescu.

În cele 40 de pagini ale textului moţiunii de cenzură, social-democraţii acuză consecinţele salarizării unitare în sistemul bugetar, creşterea şomajului, colapsul social, "transporturile în pană", măsurile "imaginare" anticriză, "agricultura în sapă de lemn", "egalitatea de şanse doar pentru gaşca portocalie", "România, o republică a procurorilor".

Textul moţiunii nu a fost încă transmis PNL, decizia politică legată de o eventuală colaborare PSD-PNL, fie pe text, fie pe vot, aparţinând BPN-ului partidului de luni.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close