Antena 3 CNN Politică Curtea Constituţională discută pe 29 septembrie contestaţiile privind legea pensiilor

Curtea Constituţională discută pe 29 septembrie contestaţiile privind legea pensiilor

Curtea Constituţională discută pe 29 septembrie contestaţiile privind legea pensiilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Sep 2010   •   16:28

Curtea Constituţională va discuta pe 29 septembrie contestaţiile PNL şi PSD privind legea pensiilor. Partidul Naţional Liberal a depus, joi, la Curtea Constituţională o sesizare privind Legea sistemului unitar de pensii publice.

În sesizarea depusă, PNL susţine că în adoptarea Legii pensiilor nu au fost respectate procedurile, iar actul normativ încalcă principiul neretroactivităţii legii, dreptul de proprietate, dreptul la trai decent şi la pensie, acte internaţionale în materia drepturilor omului, dreptul fundamental de alegere a profesiei şi a meseriei sau ocupaţiei, jurisprudenţa Curţii Constituţionale.

Totodată, liberalii reclamă aplicarea greşită a articolului din Constituţie referitor la egalizarea vârstei de pensionare pentru femei şi bărbaţi, precum şi ignorarea avizului Consiliului Legislativ.

Şi PSD anunţat că va contesta, joi, la Curtea Constituţională, Legea pensiilor în forma adoptată de Camera Deputaţilor. Social democraţii invocă încălcarea mai multor articole din Constituţie, printre care garantarea dreptului la proprietate.

Legea sistemului unitar de pensii a fost adoptată, săptămâna trecută, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 170 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi trei abţineri.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close