Antena 3 CNN Politică CUTREMUR pe scena politică. DEZVĂLUIRI COMPROMIȚĂTOARE despre Victor Ponta

CUTREMUR pe scena politică. DEZVĂLUIRI COMPROMIȚĂTOARE despre Victor Ponta

CUTREMUR pe scena politică. DEZVĂLUIRI COMPROMIȚĂTOARE despre Victor Ponta
Sursa foto: Foto: captura Antena 3/ Facebook-Victor Ponta
07 Sep 2017   •   18:40

Ingrid Mocanu, fost director în Ministerul Justiţiei, a vorbit, la „100 de minute”, de la Antena 3, despre presiunile care se făceau asupra ei, chiar în timpul guvernării lui Victor Ponta

Aceasta a povestit, la Antena 3, cum premierul de la acea vreme, Victor Ponta, îi cerea sa avizeze acte normative, sub pretextul că aceasta este "voința sistemului”.

„Erau acte care vizau inclusiv interese economice, nu doar de siguranță națională. (...) Legea Rompetrol a fost un astfel de act”, a spus Ingrid Mocanu, la Antena 3.

Ingrid Mocanu a arătat că acesta a fost și motivul pentru care a plecat la Ministerul de Interne, lăsând în urmă o poziție de director, în favoarea uneia de consilier la cabinetul ministrului.

”Am plecat la un ministru care niciodată, în relațiile cu Ministerul Justiției, nu a cerut să fie avizate astfel de acte. Am plecat din poziția de director în cadrul ministerului, consilier la cabinetul ministrului. Cumva, m-am degradat, e o scădere de rang. În fiecare ședință era menționat numele meu, că doamna Ingrid ne blochează proiectele și, când spuneam care sunt problemele actelor respective, îmi spunea că oricum a vorbit cu sistemul și nu e nicio problemă. Că sistemul e mai puternic decât ce spun eu”, a spus Ingrid Mocanu, la Antena 3. 

Declarațiile lui Ingrid Mocanu vin la scurt timp după ce Victor Ponta l-a acuzat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, că și-a negociat dosarele cu sistemul.

”Nu a fost nimeni mai prieten cu sistemul și mai dornic de înțelegeri cu sistemul decât Liviu Dragnea, doar că sistemul l-a păcălit. De două ori am fost eu de față. A bătut palma că el face ce-i zice sistemul și va fi bine, că nu i se va întâmpla absolut nimic și că poate sta liniștit. El în continuare încearcă să-și negocieze lui ceva, ceea ce e în regulă. Ori vrei să schimb un sistem pentru că e rău, ori vrei să-ți negociezi ceva pentru tine. Știu de înțelegerile lui din prezența mea fizică, am fost de față. Eram prim-ministru. Să vă spun un lucru- să nu-l întrebați pe Tudose asta, că-l puneți într-o situație dificilă- nu ai cum să fii prim-ministru să nu ai relații zilnice cu serviciile. Eu cred că Tudose e mai prieten decât mine cu serviciile” a spus Victor Ponta, într-un interviu pentru stiripesurse.ro.

 

 


 

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close