Antena 3 CNN Politică Cutremur pe scena politică! Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei. Decizie de ultimă oră

Cutremur pe scena politică! Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei. Decizie de ultimă oră

UPDATE: Eugen Tomac confirmă sursele Antena3. Suspans total în legătură cu candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei. Fostul președinte a amenințat de mai multe ori că se va înscrie în cursa pentru Primăria Capitalei, dar celelalte partide nu prea l-au luat în serios.

Cutremur pe scena politică! Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei. Decizie de ultimă oră
Sursa foto: hepta
10 Aug 2020   •   19:26

Surse din anturajul lui Traian Băsescu au dezvăluit pentru Antena3.ro că în acest moment, fostul președinte ar fi decis 99.99% să candideze la Primăria Capitalei. Rămâne de văzut dacă nu-l va răzgândi ceva în următoarele ore. Ultimele sondaje îl arată pe un trend ascendent, iar motivul pentru care dorește să se înscrie în cursă este ridicarea PMP, partid pe care el l-a inventat. Fără Traian Băsescu, se pare că formațiunea n-ar exista în sondaje.

Cine câștiga Capitala

Nicușor Dan a fost cel care a insistat foarte mult ca PNL și USR-PLUS să primească și PMP în alianță și să-i ofere o primărie de sector, 3 fiind oricum ca și pierdută în fața lui Robert Negoiță care pare invincibil după cum arată sondajele. PNL a ales să meargă cu Adrian Moraru, pe care, însă puțini îl cunosc, deși acesta a fost un reprezentat important în zona ONG-urilor.

Dacă Traian Băsescu într-adevăr candidează, așa cum arată informațiile provenite chiar de lângă Traina Băsescu, atunci Gabriela Firea are toate șansele să mai câștige un mandat, întrucât voturile lui Traian Băsescu vor veni din zona celor care l-ar fi ales pe Nicușor Dan, iar vinovați pentru această situație ar fi PNL și USR-PLUS. Totul ar putea avea impact negativ și în alegerile parlamentare pentru partidele de dreapta, iar PSD ar fi favorizat.

Pe de altă parte, nu trebuie uitat că fostul președinte are un proces cu CNSAS și s-ar putea trezi cu candidatura anulată.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close