Antena 3 CNN Politică Înregistrare secretă din ședința USR. Dacian Cioloș, prins cu minciuna

Înregistrare secretă din ședința USR. Dacian Cioloș, prins cu minciuna

Scandal fără sfârșit în USR, după ce Dacian Cioloș a fost prins cu minciuna. Înregistrările apărute în spațiul public arată că liderul USR a amenințat în mod repetat că își depune demisia astăzi dacă planul său de reformare a partidului nu va fi votat. Dacian Cioloș a susținut ulterior că nu a spus așa ceva și i-a cerut public lui Dan Barna să facă un pas în spate.

Înregistrare secretă din ședința USR. Dacian Cioloș, prins cu minciuna
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    07 Feb 2022   •   07:37

Între timp, sute de membri din USR, apropiați ai lui Dacian Cioloș, au semnat o scrisoare prin care cer să se oprească războiul dintre cele două tabere pentru că partidul are de suferit.

Antena 3 a obținut însă înregistrarea din interiorul USR. Au dat-o în vileag chiar ei. ”Ce a spus Dacian Cioloș în ședință și ce a zis Dacian Cioloș după? E contrazis de înregistrare", a spus Adrian Ursu, duminică seară, în cadrul unei ediții speciale.

”Lucrurile care pentru mine sunt esențiale și atunci eu îmi depun mandatul. Deci luni, dacă programul ăsta nu e votat, voi puteți să ziceți că nu vreți să îl votați, că nu scrie în statut, și eu nu pot să vă oblig, pentru că dacă nu facem cvorum nu avem ședință de BN, sau și dacă facem cvorum și voi nu vreți să votați, eu nu pot să vă oblig sau la fel dacă votați împotrivă. Doar că atunci îmi asum consecințele și îmi prezint demisia”, spune Dacian Cioloș într-o înregistrare din timpul ședinței USR. 

Cioloş a susţinut ulterior că nu intenţionează să plece din partid. Totodată, preşedintele USR i-a cerut public lui Barna să facă un pas în spate

"Așadar, în această înregistrare audio, spune în mod repetat Dacian Cioloș că își depune luni, adică mâine, mandatul, că își dă demisia dacă nu se face ce spune el, și anume să fie votat programul politic pe care unii ar fi vrut să-l dezbată, să-l amendeze, să aibă niște observații. Iată că această înregistrare în transformă în mincinos pe domnul Dacian Cioloș pentru că, acum vreo câteva ore, spunea că nu e adevărat, că nu a zis că-și depune mandatul", spunea Adrian Ursu cu o seară în urmă. 

”Din momentul acesta, drumurile s-au despărțit. În mod deliberat se provoacă ruptura USR-ului și în mod normal demisia lui Dacian Cioloș și o eventuală rupere a USR-ului. Se va ajunge la faza inițială care au fost două partide, cei care au fost cu Dacian Cioloș, pentru că nu vor putea trece peste lucrul acesta, iar USR-ul lui Dan Barna va rămâne cu Dan Barna. Partea proastă pentru Dacian Cioloș este că, potrivit legislației, cine stinge ultimul lumina ăla rămâne și cu sediul, și cu sigla și cu tot”, a comentat și jurnalistul Dan Andronic.

 

Zilele trecute, Dacian Cioloș i-a cerut lui Dan Barna ”să facă un pas în spate”. 

"Este incredibil cum cineva (Dan Barna) care ar trebui să dea dovadă de echilibru şi maturitate politică poate să confunde propriile umori şi dezamăgiri cu realitatea şi cu faptele pe care le are în faţă. Îi înţeleg neputinţa în a accepta pierderea funcţiei de preşedinte al USR.

Am încercat să îi ofer mai multe şanse şi i-am propus să lucreze aproape de mine ca prim-vicepreşedinte. A refuzat de fiecare dată mâna întinsă. Am evitat să îi comentez gafele şi stângăciile politice şi din campania prezidenţială 2019 şi ulterioare. Dar a venit momentul să ne uităm serios în oglindă. Ca indivizi şi ca organizaţie. A sta blocat în paradigma că totul e minunat, tot ce s-a făcut e foarte bine şi nu schimbăm nimic e distructiv pentru orice organizare umană.

A refuza deschiderea, a te teme de este un semnal de neputinţă şi automulţumire. Cred că onoarea îi cere lui Dan Barna să facă un real pas în spate şi să îşi ofere timpul necesar pentru a se reconstrui politic şi a umple golurile personale astfel încât să nu se mai regăsească în situaţii politice dificile", a comentat vineri pe Facebook Dacian Cioloş problema din partid.

Dacian Cioloş, mesaj dur pentru Dan Barna: "Îi înțeleg neputința. Voi face asta indiferent de cât de mult se tem unii sau alții de aceste procese”

Dacian Cioloș a apreciat că lupta internă poate pune în pericol funcționarea, definitivarea procesului de integrare ca urmare a fuziunii USR-PLUS și amenință imaginea publică a partidului.

„Le-am propus colegilor din Biroul Național un proiect care îmi este cerut de statutul partidului. Dincolo de necesitatea formală, consider că suntem într-o situație dificilă politic și că e nevoie de o reconstruire a ofertei politice USR, a mesajului către alegători și a modului în care înțelegem să funcționăm politic.

Proiectul pe care l-am prezentat ieri (joi - n.r.) în Biroul Național este exact ceea ce am spus de zeci de ori până acum, ce mi-am asumat în campanie pentru președinția partidului: o propunere de reformă și de restructurare.

Voi face asta indiferent de cât de mult se tem unii sau alții de aceste procese.

Bineînțeles că mi-aș dori ca la această reformă să punem cu toții umărul. Cine vrea să aducă soluții e mai mult decât binevenit. Să îl citești în cheia „furatului” puterii este dezonorant pentru cei care vântură asemenea mesaje și jignitor pentru colegii care pot citi și înțelege cu ochii și cu mintea lor”, spune președintele USR despre proiectul de la care a izbucnit întreg scandalul în partid.

Dacian Cioloș spune că proiectul e pe masa Biroului Național, a fost transmis tuturor membrilor și va organiza dezbateri și va strânge opinii de amendamente.

„Voi face asta indiferent de cât de mult se tem unii sau alții de aceste procese. Lucrurile nu merg cum trebuie. Spaima unora că, dacă deschidem partidul, vor apărea și alți oameni competenți care ar putea să le ia locul nu poate deveni politica oficială a USR.

Faptul că mesajul meu este inconfortabil pentru unii colegi e de înțeles. Ce e de neacceptat este chemarea partidului la arme sub pretextul că președintele - adică eu - ar dori să distrugă partidul sau să îl dea altcuiva sau să îl controleze din exterior sau alte asemenea năzbâtii”, mai spune Dacian Cioloș.

×
Subiecte în articol: USR Dacian Cioloş
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close