Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloș acuză: „României îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice”

Dacian Cioloș acuză: „României îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice”

Dacian Cioloș acuză: „României îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice”
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    29 Aug 2016   •   14:34

Premierul Dacian Cioloș a declarat luni, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, că țării noastre îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice de mai bine de cinci ani, scrie Agerpres.

„Chiar și în situații de criză, reacțiile noastre la nivel comunitar rămân încă greoaie. Și nu pot să nu reamintesc aici rolul esențial pe care îl are cooperarea transfrontalieră, schimbul continuu de date între autoritățile noastre și faptul că de mai bine de 5 ani României îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice, care în acest moment mi se par total depășite de realitățile cu care ne confruntăm cu toții”, a spus Cioloș.

În opinia premierului, diplomația de criză a acaparat timpul și energia politică în acest ultim an.

„Nu pot să nu reamintesc și multiplele atacuri teroriste din Europa, la fel cum le am vii în memorie și pe cele din Turcia sau din Orientul Mijlociu. Terorismul a devenit amenințarea asimetrică cea mai serioasă a timpurilor noastre, care, alături de migrație, nu poate fi combătută decât cu idei, soluții și acțiuni comune. Ne găsim mult prea des fără informația și instrumentele de care avem nevoie pentru a avea politici proactive. Ne-a fost necesar mai mult de un an de la primul atac terorist din Paris pentru a adopta o decizie privind Passenger name record la nivel european”, a subliniat Cioloș.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Schengen
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close