Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloş, atac la Guvernul Ponta: ”A înghiţit pe nemestecate ce s-a dat de la Bruxelles”

Dacian Cioloş, atac la Guvernul Ponta: ”A înghiţit pe nemestecate ce s-a dat de la Bruxelles”

Dacian Cioloş, atac la Guvernul Ponta: ”A înghiţit pe nemestecate ce s-a dat de la Bruxelles”
Sursa foto: Foto: gov.ro
08 Dec 2016   •   23:07

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi seara, la un post de televiziune, că Guvernul Ponta nu a pregătit proiecte pentru a permite absorbţia în acest an a fondurilor europene şi că "a înghiţit pe nemestecate" mai multe condiţionalităţi ex-ante, aşa cum le-au dat cei de la Comisia Europeană, scrie Agerpres.

"Tot cei care ne-au lăsat ce ne-au lăsat, au început să spună 'nu avem absorbţie anul acesta de fonduri europene'. Păi nu aveam cum să avem absorbţie pentru că nu au fost proiecte pregătite, pentru că dacă am fi vrut să avem absorbţie anul acesta (...) ar fi trebuit să existe proiectele europene. Ar fi trebuit să fie acreditate agenţiile, autorităţile de management. Ar fi trebuit (...) să fi rezolvat problemele cu condiţionalităţile ex-ante. Tot guvernul precedent le-a negociat cu Comisia Europeană. De fapt, e mult spus le-a negociat pentru că, de fapt, le-a înghiţit aşa cum le-au dat cei de la Comisie. A trebuit noi să negociem. (...) Patriotul (Ponta - n.red.) e patriot acasă, acolo e mai ascultător (...) Guvernul la vremea aceea a cam înghiţit aşa, pe nemestecate, ceea ce s-a dat de la Bruxelles şi noi am venit anul acesta şi pe multe aceste măsuri am explicat Comisiei că multe dintre cele ce le-au cerut nu are niciun sens să le ceară pentru că nu aduc nimic în plus", a declarat Cioloş.

În ceea ce priveşte plata subvenţiilor în agricultură, premierul a admis că au fost întârzieri, dar a precizat că acestea au fost cauzate tot de acţiunile guvernului precedent.

"Dacă am fi vrut să plătim la timp anul ăsta subvenţiile, (..) Guvernul ar fi trebuit să lanseze licitaţia pentru firma care să revadă softul la Agenţia de Plăţi (...) Şi domnul Ponta şi guvernul au vorbit mai mult decât să facă şi au vorbit chiar mai mult după ce n-a mai fost la guvernare, criticând întârzieri datorate exact modului în care au guvernat", a susţinut Cioloş.

Referitor la criticile pe care le-a adus preşedintele PSD Liviu Dragnea legate de politica în domeniul agricol, Dacian Cioloş a susţinut că nu ştie dacă liderul social democrat cunoaşte exact mecanismele în domeniu.

"Nu ştiu cât cunoaşte domnul Dragnea, dânsul mai aude aşa ce-i mai suflă în ureche unul sau altul despre agricultură, dar nu ştiu cât cunoaşte dânsul exact care sunt mecanismele", a mai afirmat premierul Cioloş.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close