Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloș, după remanierea lui Stelian Ion: ''Acesta nu mai e un guvern de coaliţie!''

Dacian Cioloș, după remanierea lui Stelian Ion: ''Acesta nu mai e un guvern de coaliţie!''

''Acesta nu mai e un guvern de coaliţie!'', a fost reacţia copreşedintelui USR PLUS Dacian Cioloş după anunţul premierului Florin Cîţu privind remanierea ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

Dacian Cioloș, după remanierea lui Stelian Ion: ''Acesta nu mai e un guvern de coaliţie!''
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    01 Sep 2021   •   22:25

''Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetăţenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea şi continuitatea Coaliţiei. Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul Guvern intereselor PNL. Acesta nu mai e un guvern de coaliţie!'', a scris Cioloş pe Facebook.

Florin Cîțu l-a demis din funcția de ministru al Justiției pe Stelian Ion

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a transmis, miercuri seara, preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Stelian Ion. 

”Am luat o decizie necesară. Am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției a domnului Stelian Ion.

Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României”.

Ștelian Ion este un ministru care, din nefericire, nu a reușit să impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Exemplul este desființarea secției speciale, care nici după 8 luni de mandat nu a fost desființată.”, a spus premierul.

”Îmi doresc ca partenerii noștri de coaliție din USR PLUS să nu aleagă ieșirea de la guvernare”

”A bloca activitatea Guvernului, doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile, înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare.

Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze.

(...) Îmi asum această decizie. Biroul Politic Național al PNL a asumat acest proiect de investiții, care nu este PNDL 3. Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României după 30 de ani.

Am trimis președintelui documentul cu revocarea. Voi propune un interimar care va înțelege prioritatea zero a investițiilor în România.

Îmi doresc ca partenerii noștri de coaliție din USR PLUS să aibă înțelegerea, să aibă responsabilitatea, să nu aleagă ieșirea de la guvernare așa cum comunică de azi dimineață pe diverse canale”, a declarat Florin Cîțu.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close