Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloș: "Guvernul analizează posibilitatea de a contesta la CCR legea prin care sunt eliminate 102 taxe"

Dacian Cioloș: "Guvernul analizează posibilitatea de a contesta la CCR legea prin care sunt eliminate 102 taxe"

Dacian Cioloș: "Guvernul analizează posibilitatea de a contesta la CCR legea prin care sunt eliminate 102 taxe"
27 Oct 2016   •   22:14

Premierul Dacian Cioloş a afirmat joi seară că Executivul analizează dacă va ataca la Curtea Constituţională legea privind eliminarea mai multor taxe, precizând că a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pe tema acestei legi.

"Analizăm dacă avem argumente ca să atacăm legea la Curtea Constituţională. Aici, sincer să fiu, cred că avem mai puţine argumente pentru atac vizavi de neconstituţionalitate. Pentru că e într-adevăr un impact bugetar, dar această lege ar urma să intre în vigoare anul viitor, iar pentru anul viitor bugetul încă nu este aprobat. (...) Sunt unele care puteau fi scoase, sau puteau fi reduse, dar eu cred că se putea lucra aici cu mai multă grijă, luate în analiză caz cu caz, văzut care este impactul, şi nu pe repede înainte", a afirmat Cioloş la Realitatea TV.

El a spus că nu a mai avut când să discute cu cei din PNL care au votat această lege pentru că, în opinia sa, "a fost clar că obiectivul este să se meargă pe repede înainte pentru că s-a trecut foarte repede şi de Senat şi de Camera Deputaţilor".

"Noi am încercat într-un timp foarte scurt să facem o analiză cât de cât consistentă şi să venim cu un punct de vedere cât de cât consistent să atragem atenţia asupra acestor riscuri, dar probabil că ambiţiile electorale sunt mai mari. (...) Am avut o discuţie cu domnul Dragnea în care i-am explicat punctul nostru de vedere şi i-am explicat, chiar cum am spus, riscurile de blocaj legislativ pentru anumite instituţii, sau altfel spus nevoia de a modifica anumite legi, unele, cum e cazul Televiziunii, chiar în perioada imediat următoare, dacă nu vrem să ajungem la 1 ianuarie cu Televiziunea şi cu Radioul în blocaj", a mai susţinut premierul.

Cioloş a evitat să se pronunţe asupra oportunităţii finanţării Radioului şi Televiziunii publice exclusiv de la buget, susţinând că este treaba Parlamentului să stabilească acest lucru.

"Nu vorbesc de oportunitate aici, oportunitatea este decisă de Parlament, sunt instituţii care sunt în subordinea sau în coordonarea Parlamentului, deci nu vorbesc de oportunitate, dacă trebuie sau nu finanţate sută la sută de la bugetul de stat. Ce spun eu este că legea aceasta a eliminării taxelor, inclusiv pentru Televiziune şi Radio, este în contradicţie cu legea de funcţionare a Televiziunii şi Radioului. Deci, în paralel, o propunere coerentă şi responsabilă de modificare legislativă de eliminare a taxelor ar fi presupus şi o modificare a legii Televiziunii şi Radioului în paralel, pentru a nu crea acest blocaj legislativ pentru cele două instituţii", a explicat Dacian Cioloş.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close