Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloş, despre sarcina acestui guvern: Vom menţine fără echivoc reperele existente ale politicii europene

Dacian Cioloş, despre sarcina acestui guvern: Vom menţine fără echivoc reperele existente ale politicii europene

Dacian Cioloş, despre sarcina acestui guvern: Vom menţine fără echivoc reperele existente ale politicii europene
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    17 Noi 2015   •   13:31

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat marţi, în faţa celor două Camere ale Parlamentului, că noul guvern se va baza pe transparenţă în actul decizional, responsabilitate şi deschidere către dialog.

"O societate normală are nevoie de un sistem de sănătate funcţional, de un sistem de educaţie solid, de identitate, de toleranţă şi cultură(...). Ne vom concentra eforturile pe redefinirea rolului şi statutului personalului medical în societate şi pe reducerea migraţiei a acestora în străinătate. În educaţie vom muta accentul de la transmiterea de informaţie spre crearea de competenţe pentru viaţă. Aceste priorităţi se încadrează şi în ancorarea puternică a României la agenda europeană şi internaţională", a spus Cioloş.

"Vom menţine fără echivoc reperele existente ale politicii europene", a adăugat el.

Pentru a fi învestit, noul Guvern are nevoie de voturile favorabile a 274 de parlamentari, în total fiind 547 de senatori şi deputaţi. 

În actuala configuraţie a Parlamentului, PSD are 197 de senatori şi deputaţi, PNL - 176, UNPR - 64, ALDE - 37, UDMR - 25, PND - 12, grupul minorităţilor naţionale - 17, alţi 14 deputaţi şi 5 senatori fiind neafiliaţi.
   
În cazul unui vot favorabil în Parlament, prim-ministrul, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune, apoi, individual, în faţa preşedintelui României, jurământul de credinţă.
   
Guvernul în întregul său şi fiecare membru în parte îşi exercită mandatul începând de la data depunerii jurământului.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Guvernul Dacian Cioloș
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close