Dacian Cioloș: Pentru mine, Europa nu este Bruxelles! E un spațiu fără bariere pentru oamenii cu inițiativă

de A.M.P    |    25 Mar 2017   •   15:59
Dacian Cioloș: Pentru mine, Europa nu este Bruxelles! E un spațiu fără bariere pentru oamenii cu inițiativă Foto: Dacian Ciolos. Facebook

În ziua în care Uniunea Europeană aniversează 60 de ani de existență, Dacian Cioloș a scris, într-un mesaj pe Facebook, că Europa nu înseamnă Bruxelles, ci ”un spațiu fără bariere pentru oamenii cu inițiativă”.

”Pentru mine, Europa înseamnă democrație, solidaritate și libertate”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Despre Uniunea Europeană se vorbește frecvent într-un stil birocratic, cu un limbaj de lemn, ca și cum Europa ar însemna numai directive, proceduri, bani, achiziții, administrație. Pentru mine, Europa nu este Bruxelles. Este un spațiu fără bariere pentru oamenii cu inițiativă, pentru oamenii care vor să construiască în pace. Pentru mine, Europa înseamnă democrație, solidaritate, libertate. 60 de ani de Europa înseamnă un timp în care pacea a creat prosperitate. Un timp care ne-a învățat că prosperitatea are nevoie de mai mult decât de pace pentru a deveni bunăstare, interioară, în ființă, și exterioară, în societate. Cred că aceasta este misiunea noastră pentru următoarea jumătate de secol de Europă, din ce în ce mai deschisă lumii. România este parte a Europei dacă fiecare dintre noi ne asumăm acest lucru, cu încredere, cu viziune, cu curaj, așa cum au făcut-o cei care au ieșit în stradă acum câteva săptămâni, așa cum o fac aceia dintre noi care lucrează și sunt bine integrați în alte țări europene, așa cum o facem fiecare dintre cei care credem în destinul european al României. România și Europa au nevoie de fiecare dintre noi”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

 

 

Parteneri
x close