Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloş, plan pentru preluarea USR

Dacian Cioloş, plan pentru preluarea USR

Scenariul anticipatelor agită spiritele în alianţa USR-PLUS. 

Dacian Cioloş, plan pentru preluarea USR
Sursa foto: Foto: Facebook/Dacian Ciolos
de M.Z.    |    13 Ian 2020   •   12:49

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, urmăreşte în continuare să preia puterea şi speră că, în caz de anticipate, Dan Barna, care oricum este contestat în partid, va ieşi şi mai "şifonat", potrivit informaţiilor Antena 3.

Cioloş este şi cel care l-a convins pe Dan Barna să achieseze ideii de anticipate, după eşecul de la alegerile prezidenţiale.

La începutul anului, două sondaje pe acest subiect arătau că USR este la un scor pe jumătate din cel pe care îl avea la alegerile europarlamentare.

În plus, Dan Barna este contestat puternic în propriul partid după rezultatul obţinut la alegerile prezidenţiale şi după excluderile celor care l-au contestat în formaţiunea politică. 

În prezent, Barna caută susţinere, sprijin chiar din afara partidului, însă din interiorul alianţei, fapt ce îi poate servi uşor lui Dacian Cioloş.

Dacă alegerile anticipate ar avea un rezultat prost pentru USR, Dan Barna ar putea chiar să plece din fruntea partidului la un congres extraordinar.

Totodată, se rediscută de fuziunea USR-PLUS, iar dacă Dan Barna ar pleca, drumul lui Dacian Cioloş către conducerea USR ar fi liber.

Cioloș, plan pentru preluarea USR

×
Subiecte în articol: preluare usr Dan Barna Dacian Cioloş
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close