Antena 3 CNN Politică Convorbire telefonică importantă între Cioloș și Cîțu. Care sunt condițiile premierului interimar pentru ”marea întâlnire”

Convorbire telefonică importantă între Cioloș și Cîțu. Care sunt condițiile premierului interimar pentru ”marea întâlnire”

Surse politice au declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, că Florin Cîțu l-a sunat pe Dacian Cioloș și i-a comunicat că se poate vedea cu el mâine după amiază, pentru negocieri.

Convorbire telefonică importantă între Cioloș și Cîțu. Care sunt condițiile premierului interimar pentru ”marea întâlnire”
Sursa foto: hepta
de Vasile Marcu    |    12 Oct 2021   •   10:35

Mai mult decât atât, premierul interimar are și niște condiții. Acesta vrea ca, la negocieri, să fie de față și Kelemen Hunor, semn că s-ar putea reface coaliția. 

Potrivit acelorași surse, formularea lui Florin Cîțu a fost ”poate mâine după amiază”, Cu alte cuvinte, este posibil să se vadă mâine, însă nu este o certitudine.

Un lucru sigur este însă că întâlnirea nu va avea loc astăzi, în ciuda faptului că cei din USR au stabilit ca astăzi să aibă loc negocierile cu partidele politice. Se pare însă că liberalii refuză acest calendar propus de Dacian Cioloș. 

Potrivit surselor, este posibil ca la întâlnire să fie invitate și minoritățile naționale. Cu alte cuvinte, coaliția care a fost la guvernare până în luna august să fie refăcută. 

Dacian Cioloș, propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de premier

După consultările purtate luni cu partidele politice, Klaus Iohannis a anunțat: "Din toate aceste propuneri eu am reținut una pe care o voi și pune în practică. Am decis să desemnez în funcția de candidat pe Dacian Cioloș".

"Din toate aceste propuneri, eu am reținut una pe care o voi și pune în practică. Am decis să desemnez în funcția de candidat pe Dacian Cioloș." 

Președintele Klaus Iohannis a decis să îl desemneze pentru poziția de candidat la funcția de premier pe Dacian Cioloș.

Iohannis a spus că la consultările de luni cu partidele politice a reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate „indiferent cine guvernează”.

„Am avut astăzi consultări cu formațiunile parlamentare, după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează.

Este extrem de important să se gestioneze bine situația pandemică. Este foarte important să se gestioneze creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri pentru ca celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație.

Este foarte important să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România prin Planul Național de Redresare și Reziliență și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate. De asemenea, am reiterat importanța pregătirilor pentru perioada de iarnă și am subliniat că acestea sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români și nu certurile politice între diferiți actori”, a afirmat președintele.

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Eu am reținut una pe care o voi și pune în practică: am decis să-l desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș”, a adăugat Iohannis.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Florin Cîțu

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close