Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, atac fără precedent la adresa lui Klaus Ioahnnis: ”Decizia președintelui este o calcealma!”

Ludovic Orban, atac fără precedent la adresa lui Klaus Ioahnnis: ”Decizia președintelui este o calcealma!”

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, susține că nominalizarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier este ”o cacealma care nu numai că nu are ca obiectiv soluționarea crizei ci are ca efect adâncirea crizei politice și guvernamentale”.

Ludovic Orban, atac fără precedent la adresa lui Klaus Ioahnnis: ”Decizia președintelui este o calcealma!”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    12 Oct 2021   •   11:38

Astăzi vreau să fac o declarație cu privire la decizia președintelui de a-l desemna pe Dacian Cioloș ca premier. 

Din data de 1 septembrie, România se confruntă cu o criză politică și o criză guvernamentală provocată de decizia unilaterală da premierului Florin Cîțu de a demite ministrul Justiției, fără niciun fel de consultare a coaliției. 

România se confruntă cu o criză sanitară gravă provocată de explozia de infectări cu COVID. 

România se confruntă cu o situația economică dramatică care pune în pericol veniturilor românilor ca urmare a creșterii prețurilor la energie, combustibil, alimente, medicamente, creștere care afectează viața de zi cu zi a românilor și deteriorează grav puterea de cumpărare a românilor. 

Criza politică trebuie să înceteze imediat, pentru că România și românii au nevoie de un guvern stabil, care să beneficieze de o majoritate parlamentară. 

Din păcate, decizia de ieri a președintelui este mai degrabă o cacealma care nu numai că nu are ca obiectiv soluționarea crizei ci are ca efect adâncirea crizei politice și guvernamentale.

Este evident, pentru orice om care cunoaște situația politică şi poziționarea partidelor, că în ciuda bunelor intenții ale lui Dacian Cioloș și ale USR, care au fost singurii care s-au prezentat la consultări cu propunere de premier, desemnarea lui Dacian Cioloș ca prim-ministru este o desemnare care nu ține cont de principiul loialității constituționale care ar fi trebuit aplicat şi nu ţine cont de faptul că desemnarea trebuie făcută în persoana unui premier cu șanse reale de a face o majoritate parlamentară", a declarat Ludovic Orban

”Este clar pentru orice om de bun simţ că nici actuala conducere a PNL, nici alte formațiuni politice, nu vor susţine investirea unui Guvern Cioloş.

Mă îndoiesc că în momentul în care președintele, deși formal, şi-a îndeplinit atributul de desemnare a premierului, nu era conștient că Dacian Cioloș nu avea nicio șansa de a forma o majoritate parlamentară.

Desemnarea s-a produs din cauza faptului că nici PSD şi nici PNL nu s-au prezentat la consultări cu o propunere de premier.

Dacă în privința PSD e pagubă în ciuperci că nu au venit cu propunere de premier, în ceea ce privește conducerea PNL, decizia de a nu se prezenta cu o propunere este o decizie care, practic, a pus PNL în situația de a nu avea o propunere de premier şi de a nu îi pune pe masa președintelui o posibilitate de desemnare a unui premier cu șanse de a forma o majoritate.

La fel de evident este pentru orice care urmărește viața politică, un lucru clar: că singura șansă pentru o majoritate este refacerea coaliției de guvernare formată după alegerile din 6 decembrie", a adăugat fostul lider PNL. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close