Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloș, precizări despre o viitoare candidatură. Ce le transmite miniștrilor care vor să intre în politică

Dacian Cioloș, precizări despre o viitoare candidatură. Ce le transmite miniștrilor care vor să intre în politică

Dacian Cioloș, precizări despre o viitoare candidatură. Ce le transmite miniștrilor care vor să intre în politică
31 Aug 2016   •   21:17

Dacian Cioloș a afirmat, într-o ediție specială la TVR, că nu intenționează să candideze la alegerile parlamentare, însă că îi încurajează să intre în politică pe cei din echipa sa care își doresc acest lucru.

”Pe mine nu mă deranjează dacă un membru al echipei va candida la alegerile parlamentare pentru a continua proiectele începute împreună. Chiar îi încurajez să se angajeze politic, dacă asta își doresc. (...) Eu nu mă înscriu, nu candidez. Nici nu interpretez un daca sau un parcă. Obiectivul meu este să duc mai departe acest mandat”, a spus Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a precizat însă că le-a cerut miniștrilor din cabinetul său să se retragă din Guvern, în momentul în care își anunță candidatura.

”Dacă membri ai echipei vor decide să candideze dar nu pentru că le cer eu (...) însă în momentul în care vor anunţa că participă la alegeri, candidează, aşa cum am făcut şi cu secretari de stat, prefecţi, la fel şi miniştri din guvern, la acel moment se vor retrage şi vor merge în campanie electorală”, a mai spus Dacian Cioloș.

Ulterior, premierul a afirmat că deocamdată nu s-a gândit să se înscrie într-un partid, nu până la sfârşitul acestui an. ”Din punctul meu de vedere, progresul unei ţări ţine de calitatea partidelor politice şi a modului în care se face politică de către partide. Nu fac o alegere legată de un partid sau altul până în momentul de faţă. Eu îmi fac treaba până la capăt”.

 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Primul mare studiu despre efectele adverse ale vaccinării anti-COVID
x close