Antena 3 CNN Politică Programul lui Dacian Cioloș a fost respins de USR. Urmează sa anunțe, astăzi, dacă demisionează

Programul lui Dacian Cioloș a fost respins de USR. Urmează sa anunțe, astăzi, dacă demisionează

Programul propus de Dacian Cioloș a fost respins de USR.

Programul lui Dacian Cioloș a fost respins de USR. Urmează sa anunțe, astăzi, dacă demisionează
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    07 Feb 2022   •   14:03

Urmează ca astăzi Dacian Cioloș să anunțe dacă demisionează. 

Președintele USR a anunțat că va susține o conferință de presă la ora 18:00.

Înregistrare secretă din ședința USR. Dacian Cioloș a anunțat că își dă demisia

Antena 3 a obținut înregistrarea din interiorul USR. Au dat-o în vileag chiar ei. ”Ce a spus Dacian Cioloș în ședință și ce a zis Dacian Cioloș după? E contrazis de înregistrare", a spus Adrian Ursu, duminică seară, în cadrul unei ediții speciale.

”Lucrurile care pentru mine sunt esențiale și atunci eu îmi depun mandatul. Deci luni, dacă programul ăsta nu e votat, voi puteți să ziceți că nu vreți să îl votați, că nu scrie în statut, și eu nu pot să vă oblig, pentru că dacă nu facem cvorum nu avem ședință de BN, sau și dacă facem cvorum și voi nu vreți să votați, eu nu pot să vă oblig sau la fel dacă votați împotrivă. Doar că atunci îmi asum consecințele și îmi prezint demisia”, spune Dacian Cioloș într-o înregistrare din timpul ședinței USR. 

Cioloş a susţinut ulterior că nu intenționează să plece din partid. Totodată, preşedintele USR i-a cerut public lui Barna să facă un pas în spate

"Așadar, în această înregistrare audio, spune în mod repetat Dacian Cioloș că își depune luni, adică mâine, mandatul, că își dă demisia dacă nu se face ce spune el, și anume să fie votat programul politic pe care unii ar fi vrut să-l dezbată, să-l amendeze, să aibă niște observații. Iată că această înregistrare în transformă în mincinos pe domnul Dacian Cioloș pentru că, acum vreo câteva ore, spunea că nu e adevărat, că nu a zis că-și depune mandatul", spunea Adrian Ursu cu o seară în urmă. 

”Din momentul acesta, drumurile s-au despărțit. În mod deliberat se provoacă ruptura USR-ului și în mod normal demisia lui Dacian Cioloș și o eventuală rupere a USR-ului. Se va ajunge la faza inițială care au fost două partide, cei care au fost cu Dacian Cioloș, pentru că nu vor putea trece peste lucrul acesta, iar USR-ul lui Dan Barna va rămâne cu Dan Barna. Partea proastă pentru Dacian Cioloș este că, potrivit legislației, cine stinge ultimul lumina ăla rămâne și cu sediul, și cu sigla și cu tot”, a comentat și jurnalistul Dan Andronic.

 

×
Subiecte în articol: USR Dacian Cioloş
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close