Antena 3 CNN Politică Dan Barna dorește majorarea vârstei de pensionare: „În 8-10 ani, sistemul de pensii actual va intra în colaps. Vor fi prea mulți pensionari”

Dan Barna dorește majorarea vârstei de pensionare: „În 8-10 ani, sistemul de pensii actual va intra în colaps. Vor fi prea mulți pensionari”

Vicepremierul Dan Barna a declarat, sâmbătă, la Ploiești, că sistemul de pensii actual va intra în colaps în 8-10 ani, ceea ce înseamnă că sistemul trebuie regândit.

Dan Barna dorește majorarea vârstei de pensionare: „În 8-10 ani, sistemul de pensii actual va intra în colaps. Vor fi prea mulți pensionari”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    29 Mai 2021   •   16:35

Din declarațiile vicepremierului Dan Barna reiese că își dorește ca vârsta de pensionare din România să fie majorată, ținând cont de faptul că generațiile următoare sunt, numeric vorbind, ”ca o piramidă cu vârful în sus”.

”Nu putem să evităm la nesfârşit discuţia despre sistemul de pensii pentru că e foarte clar, în 8-10 ani, sistemul de pensii actual, aşa cum e gândit acum, nu va mai funcţiona, va intra în colaps şi asta pentru că avem generaţii foarte numeroase care vor ieşi la pensie în perioada următoare, generaţiile numite decreţei în limbajul comun.

Barna: Numărul de pensionari va fi mult prea mare

În momentul în care aceste generaţii ies la pensie, generaţiile care vin in urmă sunt, numeric vorbind, ca o piramidă cu vârful în sus, ceea ce înseamnă că vor fi din ce în ce mai puţine persoane active ca forţă de muncă pe piaţa muncii, iar numărul de pensionari va fi mult prea mare şi atunci sistemul actual, aşa cum e acum, nu mai funcţionează.

(...) Nu există vreo decizie luată acum nici în ceea ce priveşte vârsta de pensionare, dar sunt linii de discuţie care există şi vom continua să le avem, vom veni cu o propunere. E un angajament în acest PNRR de realizare a unei noi legi a pensii”, a declarat Dan Barna, în vizita sa de la centrul de vaccinare anti-COVID de tip drive thru, amenajat în parcarea unui centru comercial de lângă Ploieşti.

×
Subiecte în articol: Dan Barna varsta de pensionare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close